Η πυρκαγιά που άναψε η Novartis- Καίγεται η γούνα πολιτικών και κομμάτων

Η πυρκαγιά που άναψε η Novartis

ΒΗΜΑτοδότης

Aναψε φωτιές η υπόθεση Novartis. Καίγεται η γούνα πολιτικών και κομμάτων. Η διαχείριση, βλέπετε, όπως εξελίσσεται το καυτό αυτό θέμα, προκαλεί αναταράξεις στα κόμματα, του κυβερνητικού συμπεριλαμβανομένου. Απανωτές συσκέψεις γίνονταν όλη την ημέρα την Τετάρτη στα κομματικά επιτελεία, κλεισμένα ραντεβού μετατέθηκαν για άλλη μέρα, νομικά βιβλία άνοιξαν, ζητήθηκε η γνώμη νομικών συμβούλων και οι κομματικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις πήραν φωτιά.

Στη μεν κυβέρνηση οι περισσότεροι συντάσσονται με την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου και δεν θέλουν να βάλουν στο κάδρο της προανακριτικής επιτροπής τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να τον μετατρέψουν σε διωκόμενο ηγέτη.

  • Επαναφέρουν στη μνήμη τους τη ρήση του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «έναν πολιτικό δεν τον διώκεις αλλά τον στέλνεις σπίτι του».
  • Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να θυμηθούν την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 (το «βρώμικο ’89) μετατρέποντάς τον από έναν ασθενή πολιτικό σε ηγέτη που κέρδισε τις εκλογές από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τον είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί μεν να αισθάνεται ασφαλής που δεν μπήκε στο κάδρο της παραπομπής της προανακριτικής επιτροπής, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπους στήριξης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (για τους φίλους Μίμης), ώστε με πιθανή θυματοποίησή του να αναγεννηθεί στην πολιτική. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Oτι έχει πολλά επεισόδια ακόμα η όλη υπόθεση της Novartis επειδή πολλοί παράγοντες αναπτύσσουν προσωπικές και άλλες στρατηγικές.