Η πρόταση Μητσοτάκη για την Διαμαντοπούλου προκαλεί τριγμούς στο ΚΙΝΑΛ – Καρφιά Λοβέρδου για Φώφη

Η επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προκαλεί… τριγμούς στο ΚΙΝΑΛ.

Η διεύρυνση της κυβέρνησης με στελέχη της Κεντροαριστεράς προκαλεί διαλυτικές τάσεις στο ΚΙΝΑΛ, που έτσι κι αλλιώς συρρικνώνεται δημοσκοπικά και έχει γίνει «ουρά» της Νέας Δημοκρατίας.

Αιχμηρά αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος και με ανάρτηση στο Τwitter, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έγραψε με νόημα: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

Το δημόσιο «καρφί» Λοβέρδου φαίνεται ότι έχει ως αποδέκτη την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν εκτιμά πολυ την Αννα Διαμαντοπούλου.

Η Φωφή Γεννηματά αρχικά σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν το ΚΙΝΑΛ συγκυβερνάει με τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε:

«Καλά, αυτά τώρα είναι όχι απλώς η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι προβοκάτσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγκυβέρνησε με την καραμανλική δεξιά, αλλά μην κρίνει», ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου απάντησε:

«Ε, καλά τώρα, έχουμε κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με ένα άστοχο χιούμορ» και κατέληξε λέγοντας:

Φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής διαπιστώνει, προφανώς, ότι μια σειρά πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και η Αννα Διαμαντοπούλου, αξιοποιήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το ΚΙΝΑΛ «αφυδατώνεται» από στελέχη βεληνεκούς.

Από την άλλη, «δείχνει» προς την πλευρά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Με αφορμή το tweet Λοβέρδου ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

Από τη μεριά της, η Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε ότι:η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό.»