Η προσωπική γωνιά του μικρομέτοχου με τους φίλους αναγνώστες του (29 Μαρτίου 2021)

Ολα τα επείγοντα έχουν απαντηθεί με προσωπικά mails…


ΑΡΓΟΤΕΡΑ σήμερα θα έχουμε το νο.2 με αρκετά μηνύματα, τώρα μας πιέζει πολύ ο χρόνος..

*****
ΜΗΝΥΜΑ από [email protected]@@@@ [email protected]@@@@@@

Προς:V Pap

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ 15/10/2020 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΟΑΚ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜE:-

  • ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ… ΚΛΑΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  0,1192 ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΨΑΓΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ:- ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ DO VALUE GREECE ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΝ CAIRO ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ  ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ  ΠΡΙΝ ΑΠΟ  10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  • ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ  ΓΙΑ 7,5 ΔΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΩΣ 14-15 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΟΥΤΕ ΤΟ 0,50% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ..

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΟΑΚ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ (ΠΔ67/17-9-2015) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣEI ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΦΙΛΕΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ  ΤΟ ΚΑΪΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ! ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ 2,5- 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ  ΓΙΑ 0,15 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ 0,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.

  • ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 14/4/2021 ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 0,32 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ  ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΤΑΣΕΩΣ 6,690ΤΜ ΚΑΙ ΚΤΙΣΜΑ 598,47ΤΜ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 225ΤΜ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 0,25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ. ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  ΜΕ ΑΛΛΑ 5,000 ΤΜ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΝΤΙ 0,6 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

ΛΟΙΠΟΝ: ΒΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΪΡΟ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΛΩΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ! ΣΤΥΛΟ -ΔΕΛΤΙΟ -ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ!  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ!

(PPF AΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΠΟΡΟ).

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ χΧ(;) ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΣΕΣ! ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΨΑΓΜΕΝΗ!


Τα θέσαμε υπόψη του φίλου ΟΑΚ και ιδού τα δικά του σχόλια-επισημάνσεις…

Φίλε Βασίλη καλησπέρα, 

Στον φίλο μπορείς να στείλεις την εξής εκ μέρους μου απάντηση. 

1.       Τα επίσημα στοιχεία μιλάνε για 7.5 δισ. δάνεια ονομαστική αξία. Αυτό το νούμερο δεν σηκώνει κουβέντα.  Αυτό το οποίο ίσως να έχει μάθει ο φίλος είναι το ύψος των εγγυήσεων που έχουν εκχωρηθεί.

2.       Ισχύει ότι τα περισσότερα δάνεια είναι με καλές εξασφαλίσεις και κυρίως επιχειρηματικά.

3.       Το site δημοπρασιών που αναφέρει  δεν αφορά δημοπρασίες της dovalue. Τουλάχιστον όχι μόνο. Συνεπώς πως συμπεραίνει ότι το ΚΑΙΡΟ θα λάβει από τις δημοπρασίες αυτές καλές ή κακές τιμές ? Αν ο φίλος είχε μια λίστα με όλα τα δάνεια της CAIRO και τι εξασφαλίσεις έχει το καθένα θα μπορούσε κάποιος να μας πει τι αξίζει το χαρτοφυλάκιο. Αλλα δυστυχώς αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν παρά μόνο στην dovalue.

4.       Το μηδέν δεν είναι πραγματικό μηδεν. Το μηδέν σημαίνει ότι η Dovalue μαζεύει μόλις 2.5 ΔΙΣ. Ή αλλιώς 33% της ονομαστικής τιμής. Αυτά τα πρώτα 2.5 ΔΙΣ πάνε στην ΕΥΡΩΒ και το CAIRO παιρνει μηδεν. Μόνον από εκεί και πάνω αρχίζει να εισπράττει. 

Για να τα λέμε απλά: Καλά δάνεια, υψηλές εξασφαλίσεις, καλές πιθανότητες να βγάλει τρέλες αποδόσεις, γενικά ένα χαρτί για x10 αλλά έχει το ρίσκο του και δεν είναι όπως λες και εσύ για χήρες και ορφανά.  Κατά βάση δεν διαφωνώ με τον φίλο αλλά όταν γράφουμε δημόσια δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το ρίσκο, γιατί θα βγει η χήρα και το ορφανό και θα μας βαράνε. 

Φιλικά – ΟΑΚ