Η προσωπική γωνιά του μικρομέτοχου με τους φίλους αναγνώστες του (11 Μαρτίου 2021)

 • Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ είναι καθαρά ενημερωτικός. ΕΧΟΥΝ κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στον ουδέτερο αναγνώστη. Τα 9 στα 10 απαντώνται και μάλιστα ON THE SPOT, μόλις μου τα διαβιβάσει η γραμματεία…
AN.ΑΓ.: Θα ήθελα την προσωπική σας εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει η
Ιντρακομ μακροπρόθεσμα. Μπορεί να ξαναδεί τα υψηλά του 2007 ας πούμε 8-9 ευρώ με βάση το ανεκτέλεστο που υπάρχει και τη συνεχή ροή έργων? Η μετοχή μαζεύεται που έχει αυξημένο όγκο? Επίσης ήθελα να κάνω την ίδια ερώτηση για την ΔΕΗ και εάν μπορεί να φτάσει τα 15 ευρώ σύντομα. Με εκτίμηση- Α.Α.
 • Φίλε Ανδρέα, αν σου απαντούσα στα νούμερα που αναφέρεις και τον χρονικό προσδιορισμό της καθεμιας τους, θα θεωρούσα τον εαυτό μου αυτόματα γραφικό.
 • Εκτιμώ πάντως ότι μακροπρόθεσμα η ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα υπεραποδώσει της ΔΕΗ καθότι εδώ … ΤΗΕ SKY IS THE LIMIT με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της από την αγορά.
 • Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχει Διάδοχος κατάσταση στον Ομιλο και δεν κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν, που ήταν κι όλα τα συναφή.
 • Κοιτάμε στο μέλλον και μόνον αυτό μας ενδιαφέρει.
 • Εδώ αρχίσαμε και αγαπάμε την… Eurobank*, στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα κολώσουμε;
 • *Μετά τον χθεσινό ισολογισμό χρήσης 2020…

Λ.Ι: Αγαπητέ κύριε Παπαθεοδώρου, σας χαιρετώ.

Θέλω στην πρώτη μου επικοινωνία μαζί σας, να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για τα γραφόμενά σας, τα οποία για αρκετό χρονικό διάστημα μελετώ, από τη στιγμή που σας ανακάλυψα μέσα στον πλήθος των χρηματιστηριακών sites και διαπίστωσα και συνεχίζω να διαπιστώνω την ευθυκρισία σας και την παρρησία σας σε αυτά.
 • Συνεχίστε παρά την πολεμική που όπως γράφετε, δέχεσθε από ορισμένους. Κάποιοι έχουν ωφεληθεί από τα γραπτά σας, αρκεί να σας εμπιστεύθηκαν και να ακολούθησαν τις χρήσιμες κατευθύνσεις που έχετε δώσει για μεγάλο πλήθος εταιρειών.
Προσωπικά δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω καθότι είμαι αν και παλιός στο χώρο αυτό, εγκλωβισμένος από ετών. Και εξηγούμαι. Διαθέτω δυο (2) μόνο τίτλους. Τον Μυτιλ από το 2008 (3.000 μτχ αγορασμένες και επί πλέον 150 μτχ από επιστροφή κεφαλαίου στη συνέχεια) ο οποίος μου έχει δώσει και μερίσματα και στην παρούσα φάση είμαι κερδισμένος και ελπίζω -όπως και εσείς τακτικότατα γράφετε- σε πολύ ψηλότερες τιμές, Θεού θέλοντος φυσικά.
 • Ο δεύτερος τίτλος είναι η Εβροφ (45.000 μτχ από το 2007) τον οποίο τίτλο αγόρασα κατόπιν φορτικής πιέσεως από τον τότε χρηματιστή μου, τον οποίο τότε εμπιστευόμουν και ο οποίος μετά από πολυήμερο πρέσιγκ και παρά τις αντιρρήσεις μου, εν τέλει με έπεισε με την επιχειρηματολογία του και προχώρησα σε αυτή την αγορά που από την πρώτη ημέρα που αγόρασα με έβαλε σε τεράστια περιπέτεια. Αυτός στις εντονότατες διαμαρτυρίες μου στο αμέσως επόμενο διάστημα, δυστυχώς μου απαντούσε πως όλα θα διορθωθούν και θα ανακάμψει και να μην ανησυχώ….Τα πράγματα δυστυχώς έγιναν τρισχειρότερα στα επόμενα χρόνια, όπως και για όλες σχεδόν τις μετοχές και δεν προέβην σε καμμιά αλλαγή, φοβούμενος τα ακόμα χειρότερα….
Για να μη σας κουράσω περισσότερο, θα ήθελα να μου γράψετε αν θέλετε φυσικά, τι γραμμή να ακολουθήσω πλέον που διαπιστώνω ένα εκ νέου πισωγύρισμα στην Εβροφ, ενώ πλήθος άλλων μικρών εταιρειών έχουν πολλαπλασιάσει τις τιμές τους; Και μια σημαντική πληροφορία που ίσως σας διευκολύνει. Η εταιρεία έχει συνάψει στα τέλη του 2020 τρία (3-4) κοινά ομολογιακά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για κεφάλαια κίνησης όπως αναφέρει. Αυτά δεν ξέρω να τα ερμηνεύσω…
Απλά ξέρω πως έχει σημαντικό δανεισμό, τον οποίο εξυπηρετεί. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε, κατευθύνοντας με έστω και τώρα….Αξίζει η περαιτέρω παραμονή μου σε αυτή την εταιρεία; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας κα αν θέλετε απαντήστε μου.
Με εκτίμηση
Ι.Λ
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Φίλε Λάζαρε , δεν το γλυτώνω το τρελάδικο με σας που έχω μπλέξει… Στα σοβαρά τώρα και εν τάχει:

 1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ που δεν ανακατεύτηκες με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, γιατί το κοντέρ όπως ξέρεις θα είχε γράψει ΜΗΔΕΝ προ καιρού. ΑΓΙΟ θα είχατε προφανώς, γιατί οι σειρήνες έβγαιναν από παντού.
 2. ΑΚΟΜΗ πιο τυχερός που αγοράσατε ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. Αντιλαμβάνομαι το πως θα νοιώθατε όταν είχε υποχωρήσει σε αδιανόητα για την αξία του χαμηλά επίπεδα τιμών. Σωστός που δεν πανικοβληθήκατε και ιδού το αποτέλεσμα, ενώ έρχονται κι άλλα…
 3. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ότι θα έχετε αγοράσει την ΕΒΡΟΦ περί τα 2,0000 με 2,4000 ευρώ. Και επένδυση 90 με 100 χιλιάδων ευρώ περίπου σε ένα χαρτοφυλάκιο με 2 μόλις μετοχές είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΤΑΤΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ περαιτέρω. ΖΗΜΙΕΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή λίγα ΚΕΡΔΗ.
 4. ΔΗΛ είχατε επενδύσει 45 χιλ. ευρώ σε ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ (οι 3 χιλ. έχουν γίνει πλέον 6 χιλ. λόγω απορρφόφησης ΜΕΤΚΑ, εξ ου και τα κέρδη σας) και 90 χιλ. ευρώ σε ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Παρανοϊκά πράγματα δηλ.
 5. ΠΙΣΤΕΨΤΕ με όμως είστε από τους τυχερούς, τους πολύ τυχερούς θα έλεγα.
 6. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΟΣ ταυτόχρονα που δεν εκμεταλλευτήκατε τις καταστάσεις. Αλλά κάνε με μάγο λένε…
 7. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ…
 8. ΜΕΙΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (14) στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, μην πάρετε όμως και σύνταξη από αυτήν.
 9. ΤΟΣΑ ΤΡΕΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ – κανένα δεν σας συγκίνησε για να κόβατε εισιτήριο επιβίβασης; Θα είχατε ρεφάρει και με το παραπάνω….
 10. ΥΠΑΡΧΕΙ – το αστείο της όλης υπόθεσης – όμως τώρα πιθανότητα (δεν την αποκλείω καθόλου μάλιστα) να ξεκινάει το δικό της τρένο…

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ…

Καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη Μεβάκο την οποία έχω από το 2003 περίπου στην τιμή των 3.20 ευρώ. Εχω 4.600 μετοχές. Αξιζει η υπομονή; Ευχαριστώ! Σας διαβάζω καθημερινά. Συνεχιστε να μας συμβουλεύεται.

 • Φίλε μου (έλαβα πετσοκομένο το mail σου, δεν φάνηκε όνομα κλπ). Λοιπόν, την κράτησες 18 ολόκληρα χρόνια και ρωτάς αν αξίζει η υπομονή; Θα τα πιάσεις τα λεφτά σου – καλώς εχόντων των πραγμάτων – Ελπίζω να εχεις χαρτοφυλάκιο και να ασχολείσαι με το Χ.Α. Και όχι μόνον με την ΜΕΒΑΚΟ.

ΔΗΜ.ΤΑΣ: Κύριε Παπαθεοδώρου ποια η γνώμη σας για την εταιρεία λογισμός? Είμαι μέτοχος πολλά χρόνια και φως δεν έχω δει μέχρι τώρα. Ευχαριστώ Δημήτρης.

 • ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ….
 • Φίλε μου, δεν μου γράφεις σε τι τιμή την αγόρασες. Ηδη κάτι φαίνεται στον ορίζοντα στο τελευταίο 5ήμερο. Μόνον το ακίνητο της αξίζει περισσότερα από την τρέχουσα κ/φση της. Κάποιοι χθες μου είπαν μία τιμή περί τα 8 εκατ. μινιμουμ. Θα το ψάξω, μπορούν να μας βοηθήσουν και οι Θεσσαλονικείς γνώστες περιοχής, ακινήτου κλπ κλπ.
 • ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ εκτιμώ και το χθεσινό… ΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η εταιρεία είναι καθαρή, είναι του κλάδου της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με εξειδίκευση στα λογισμικά καζίνο αλλά επεκτείνεται και σε άλλες δραστηριότητες. Αποτιμάται σε… 4,5 εκατ. ευρώ, με άλλες υπερδανεισμένες στα 7,5 εκατ. λχ… Και με book value στα 1,3500 ευρώ.  Tην είχαμε επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο στα 0,6000 και 0,7000 ευρώ
  • Δεν εχει δανεισμό (μόλις 600 χιλ. ευρώ) και είναι το ιδεωδέστερο όχημα για την είσοδο στο ΧΑ κάποιου μεγάλου του κλάδου που δεν θέλει να ακολουθήσει τις γνωστές γραφειοκαστικές χρονοβόρες διαδικασίες.

Β.Ξ – Καλημέρα σας
Θα ήθελα την άποψη σας για τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΧΑΕ. Στον ΑΔΜΗΕ έχω θέση στο 1,6 και στην ΕΧΑΕ στο 3.4 Ο ΑΔΜΗΕ το τελευταίο διάστημα δείχνει να ζορίζεται πολύ. Για πιο λόγο πιστευετε; Όσο για την ΕΧΑΕ πιστευετε ότι έχει δυνατότητες να δει δει τα 5 ευρώ η δύσκολα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Βασ.Ξηρ.

 • Φίλε συνονόματε, χθες ο ΑΔΜΗΕ ξεθάρεψε για τα καλά, εύκολα μπορεί να δει τα 3,0000 ευρώ. Η ΕΧΑΕ κάποια στιγμή θα εξαγοραστεί. Η μτχ δεν πουλιέται – είναι η υπ.αρ1 σταθερή στο καθε χαρτοφυλάκιο. Μην κοιτάτε p/e και λοιπά ανέκδοτα. Κάποια στιγμή θα τρελάνει κόσμο. 

ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ…  Μου γράφει,… Διαβάζω και έχετε καντάρια δίκηο το… Αν βρείτε αναφορά σε μ/μ σε άλλα sites θα αλλάξω ομάδα(!).

Πάω λοιπόν αμέσως να ανοίξω δικό μου site και να κάνω άπειρες αναφορές στο μ/μ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, βαζελοσατανάς ο άνθρωπος… Από τα εξυπνότερα σχόλια που έχω λάβει…


Μ@ -Φίλε μικρομέτοχε,
Να είσαι καλά που μας ενημερώνεις και μάς διασκεδάζεις και λίγο ενίοτε με όσα γράφεις. Σπανίζουν πλέον τα sites που ψάχνονται, αν εξαιρέσεις κάποια δικαιολογημένα (διότι όλοι έχουμε) αλλά επικίνδυνα κολλήματα με κάποιες μετοχές που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε (ως λάτρης των θεμελιωδών μεγεθών) να έχεις βάσει και της εμπειρίας σου, μια χαρά κινείσαι θεωρώ. Ήθελα την προσωπική σου γνώμη για το θέμα της ΜΛΣ. Πρόβλημα ο Καματάκης, περισσότερο πρόβλημα η αδιαφάνεια. Τι μπορούν να περιμένουν οι ομολογιούχοι και τι οι μέτοχοι της εταιρείας, βλέπεις κάποιο φως εκεί ή είναι χαμένη η περίπτωση?
Με εκτίμηση,
Διπλ[email protected]@@@@@@ MSc Fin., PhD CE.
ΥΓ : Παρακαλώ να μη χρησιμοποιηθούν τα ακριβή μου στοιχεία, σού τα προωθώ για λόγους ταυτοπροσωπίας και διαφάνειας.
 • Φίλε…. Μάρκο, δύσκολα θα βγει κάτι το θετικό, εξαιρετικά δύσκολο. Είναι να μην σου τύχει… Προσωπικά έφαγα πατάτα με το ΦΟΛΙ και παλαιότερα με καμμιά 15αριά πτώματα όπως αποδείχθηκαν εκ των υστέρων (ΣΕΛΟΝΤΑ, ΔΙΑΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΑΛΥΣΙΔΑ, ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ κλπ)…  ΕΒΑΛΑ ΜΥΑΛΟ όμως και φυσάω και το γιαούρτι. Ας είναι κaλά όμως η Wall Street. EΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ και να μπορέσεις να ρεφάρεις, αν δεν το εχεις ήδη…

Κ.Κ_ Θα ήθελα να σας ρωτήσω για την πολύπαθη MIG. Την κρατάω από τα 7 ευρώ αγορά, τότε στην μεγάλη ΑΜΚ,και, αγόρασα άλλες 148.000, στις τιμές από 2,5 λεπτά έως 6 και επτά λεπτά.
 • Λοιπόν το ερώτημά μου είναι τί κανουμε τις κρατάμε, υπάρχει καπου προοπτική ανόδου, έστω και μικρής, τουλάχιστον μη χάσουμε και αυτά που έβαλα πέρυσι και φέτος γιατί τα πρώτα τα έχω ξεγράψει. Και αν υπάρξει περίπτωση ανόδου, που θα στηρίζεται ,αφού ξεπούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία {ΥΓΕΙΑ<ΒΙΒΑΡΤΙΑ κ.λ.π).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΡΑΣ@@@@@ ΚΩΣΤΑΣ Χ Α Λ Κ Ι Δ Α
 • Φίλε Κώστα, πρέπει να το μελετήσω το… ζήτημα. Είναι πλέον εξαιρετικά ιδιάζουσα περίπτωση η ΜΙΓ. Γράψε μου όμως το χαρτοφυλάκιο σου για να κάνεις πιο εύκολη την απάντηση μου…

Τα μηνύματα σας στο
[email protected]