Η προσωπική γωνιά του μικρομέτοχου με τους φίλους αναγνώστες του (25&26 Απριλίου 2021)

———- Προωθημένο μήνυμα ———

Από: Z@@@@@@M. <dzmpts2000@yahoo.gr>
Ημερομηνία: Παρ, 23 Απρ 2021 στις 3:58 μμ
Θέμα: ΕΛΑΣΤΡΟΝ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Προς: ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ <qna@mikrometoxos.gr>
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΕ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ.
 • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ 2 ΜΕΤΟΧΕΣ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑ ΒΙΟ (ΣΤΑ 4,70) ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΛΣΤΡ (ΣΤΑ 1.74). ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΡ ? ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΤΗΝ ΒΙΟ ΣΕ ΠΤΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ?
 • ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΗ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΑ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΜ
ΥΓ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ (ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ)  ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΕΛΑΒΕΣ (ΚΑΘΏΣ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ FAIL) Η ΑΓΓΙΖΩ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ.
 • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ , ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ” ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟ.
ΑΠΟ 26 ΜΑΡΤ 2021
Αγαπητέ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΕ
Αγαπητέ Βασίλη
Κατ’αρχήν να σε ευχαριστήσω θερμά για τις συμβουλές σου και την γνώση που αποκομίζουμε από αυτές. Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τις μετοχές τον Φεβρουάριο του 2018, (κακό timing), και από τότε σε διαβάζω καθημερινά ως κύρια πηγή ενημέρωσης. Ξεχώρισα τον ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟ για την τεκμηριωμένη ενημέρωση που παρέχει και την πιο ουσιαστική προσέγγιση στις επιλογές- εκτιμήσεις του.
 • Στο ξεκίνημα λοιπόν της μικρής μου Οδύσσειας στο χρηματιστήριο, με το καλημέρα πάτησα την νάρκη FOLLI FOLLIE… Ψύχραιμος και για να εξισορροπήσω την ζημιά, αγοράζω συνεχώς  ( ΜΠΕΛΑ – OTE – ΟΠΑΠ – ΔΕΗ – ΤΕΝΕΡΓ – ΛΑΜΔΑ – ΦΡΛΚ – ΕΛΧΑ- ΟΤΟΕΛ) σε μια όμως χρονιά (2018) που το χρηματιστήριο είχε πάρει την κατιούσα… Αρχή του 2019 με βρίσκει να είμαι στο πολύ μείον και ώ του θαύματος μέχρι το τέλος του 2019 έχω βγάλει όλη την ζημιά και έχω και αρκετό κέρδος..
Λάθος Νο1: Αποφασίζω αρχή του 2020 ότι πρέπει να ρευστοποιήσω τουλάχιστον κατά το 50% του χαρτοφυλακίου μου κάτι που φυσικά δεν το κάνω, λόγω απληστίας και επειδή όλα δείχνανε ρόδινα και ανοδικά… Φυσικά με έπιασε ο covid πλήρως στημένο και με έριξε ακόμη πιο βαθιά, αρκετά βαθιά θα έλεγα.
.
Λάθος Νο2: Ρευστοποιώ πολύ κοντά στα χαμηλά του γενικού δείκτη πιστεύοντας μέσα στον πανικό που επικρατούσε ότι θα πέσει και άλλο. Αντιλαμβάνομαι ευτυχώς νωρίς το λάθος μου και ξαναμπαίνω με όλα μου τα πολεμοφόδια λίγο ψηλότερα από εκεί που πούλησα.
 • Από εκεί και μετά ακολούθησα ένα λιγότερο αποδοτικό,  όπως αποδεικνύεται, μέσα -έξω με αποκορύφωμα αρχές Νοέμβρη 2020 και ενώ το μισό μου χαρτοφυλάκιο ήταν ΟΤΟΕΛ( που μάζευα επί 6 μήνες ακούγοντάς σε) πούλησα όλες τις ΟΤΟΕΛ πιστεύοντας ότι θα τις ξαναπάρω αργότερα στην ίδια τιμή και αγόρασα ΜΠΕΛΑ που είχε πέσει.
Αποτέλεσμα να έρθει η εκρηκτική άνοδος του Νοεμβρίου και να χάσω την υπεραπόδοση της ΟΤΟΕΛ. Εν κατακλείδι αν είχα μείνει με την σύνθεση μετοχών που είχα στην αρχή της πανδημίας χωρίς να κάνω τίποτα τώρα θα είχα το κεφάλαιο μου συν ένα μικρό κέρδος !!!
 • Τις απλές συμβουλές σου λοιπόν, ότι το χρηματιστήριο είναι μαραθώνιος και τα πολλά μπες – βγες δεν έχουν καλό αποτέλεσμα, ενώ μου τις έδινες δωρεάν, εγώ πλήρωσα ακριβά για να τις εμπεδώσω.. Γενικά ότι κέρδισα είναι γιατί σε άκουσα και ότι έχασα το έχασα γιατί βιάστηκα .
Στο τώρα λοιπόν (διότι νιώθω ότι έχω κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας σου) έχω στήσει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο σκοπεύω να διατηρήσω όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να δω τις αποδόσεις των μετοχών μου εκεί που θέλω.
 • Η σύνθεση του έχει ως εξής
(30% ΦΡΛΚ με τιμή αγοράς 3,89) – ( 24%ΜΟΗ με τιμή αγοράς 11,40) – (14% ΕΥΔΑΠ με τιμή αγοράς 7,79) – (11% ΙΝΤΚΑ με τιμή αγοράς 1,19) – (10% ΠΛΑΘ με τιμή αγοράς 4,72) – (5% ΕΛΣΤΡ με τιμή αγοράς 1,74) – (6% ΦΦΓΡΠ )
 • Ποια η εκτίμησή σου για την μεσοπρόθεσμη πορεία του ΦΡΛΚ και ιδιαίτερα για της ΜΟΗ ? (βλέπω τον ΦΡΛΚ σαν την νέα ΟΤΟΕΛ όσον αφορά την μελλοντική απόδοση)
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Δ.Ζ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ…. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.
 • ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Δύναμη πυρός…
 • ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Υπερδιπλασίασε και δικαίωσε την επιμονή μας
 • ΦΡΛΚ: Νομοτελειακά πράγματα, θα επανέλθει πολύ δυνατά.
 • ΜΟΗ: Θα ξαναγράψει νέα ιστορικά υψηλά στο μέλλον… (2021-2023)
 • ΤΑΚΤΙΚΗ: Ουδείς αλάνθαστος.
 • ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ: Μία χαρά δομημένο.
 • ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

———- Forwarded message ———
From: I@@@ail.com>
Date: Fri, Apr 23, 2021 at 8:34 PM
Subject: ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ + SPACE
To: <qna@mikrometoxos.gr>

Καλησπέρα 

Ως νέος στη χρηματιστηριακή αγορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη γνώση που μοιράζεστε μαζί μας και τις πολύτιμες συμβουλές. Διατηρώ θέσεις στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και την SPACE και θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτές τις 2 εταιρίες. Ευχαριστώ- Η.Α.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Ηλία, για την SPACE εκτιμώ λαμπρό μέλλον, όσο κι αν φαίνεται λίγο παράξενο με τον τρόπο που κινείται η μετοχή της. Ετσι ήταν πάντα, contrarian 100%. Ελβετικός οίκος αναζητεί μεγάλα πακέτα για την μτχ, αλλά δεν βρίσκει πουθενά.

 • Για την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ αν δεν ξαναέγραφε ο μ/μ, ο Μιχάλης και ο Απόστολος για την υστέρηση της  (λόγω της δυναμικής της αγοράς και της εξοργιστικής υστέρησης της) μετοχής της που δικαιολογημένα ξύπνησαν τα κερδοσκοπικά ένστικτα των φίλων της μικρής κ/φσης, ακόμη κάτω από τα 0,9000 θα ήταν γιατί είναι επικοινωνιακά παρατημένη από τους μεγαλομετόχους της. Να δούμε το 2020 τώρα και θα διαβάσεις τα σχετικά σχόλια που θα κάνουμε.

———- Forwarded message ———
From: Vas@@@@as <vas33gmail.com>
Date: Wed, Apr 21, 2021 at 4:41 PM
Subject: Entersoft: Μένουμε ή φεύγουμε;
Κε. Βασίλη καλησπέρα,
Αρχικά σας συγχαίρω για την εξαιρετική σας δουλειά. Παρότι φρέσκος μικροεπενδυτής, σχεδόν τετραμήνου και έχοντας ένα πολύ μικρό χαρτοφυλακιο και περιορισμένα αποθέματα προς αποδοτική επένδυση, έχω καταφέρει να χτίσω μια μεσοσταθμικη απόδοση της τάξεως του 20%, συνολικά και θέλω να σας ευχαριστήσω για το χρόνο και τις απόψεις που
μοιράζεστε μαζί μας.
 • Μια εκ των πρώτων μου τοποθετήσεων ήταν και η Entersoft με δυστυχώς λίγα κομμάτια, στα 2,12 €. Θα ήθελα την άποψη σας για τις επόμενες κινήσεις μου επί του συγκεκριμένου τιτλου καθώς πλησιάζει η απόδοση μου στο 50% και κάνοντας μια πρόχειρη τεχνική ανάλυση, παρατήρησα ότι “έσπασε” στα υψηλά, το ανοδικό της κανάλι.
Επίσης, θυμάμαι ότι τιμή στόχος για το 2021 ήταν το 2,62€. Αξίζει να βγούμε και να αναμένουμε μια, υποτυπώδη απ’ ότι φαίνεται, διόρθωση για να επανατοποθετηθούμε, με μεγαλύτερο budget βέβαια; Προσωπικά, έχω συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρεία και πιστεύω σε αυτήν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Βασίλης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε συνονόματε, την εν λόγω μτχ την συστήσαμε στο επενδυτικό κοινό μας όταν είχε κ/φση μερικά εκατομμύρια ευρώ (δύο είμαστε συγκεκριμένα, ο Ηλίας Ζαχαράκης και η αφεντιά μου). Εκτοτε, η τιμή 15πλασιάστηκε. Οπότε, τι να σου πω; Προσωπικά θα την άλλαζα με κάποια άλλη. Κάθε ημέρα σχεδόν δίνουμε κι άλλες ιδέες.
 • Βοηθάει και το κλίμα και θα βοηθάει πλην εξαιρετικού απροόπτου. Σε κάτι τέτοιες περιόδους όλοι μάγοι γινόμαστε. Στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι… ξεχωριστοί. Τους διαβάζεις τους μάγους στα διάφορα forums και φτιάχνει η μέρα σου με την…. απέραντη μακαριότητα τους. Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν… Για όλα έχουν άποψη και γνώμη κι ας μην ξέρουν να διαβάσουν ένα ισολογισμό.

———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: Γ@@@νόμου <@@@@l.com>
Θέμα: ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΧΑΑ
Προς: <qna@mikrometoxos.gr>

Καλησπέρα σας κ. Παπαθεοδώρου.

Αφού , κατ’ αρχήν, σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία (δύσκολες οι μέρες που διανύουμε και την έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη), να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη, κυριολεκτικά, προσφορά έργου για όλους εμάς, που πασχίζουμε να πιαστούμε από κάπου και να μην είμαστε “θύματα” εκ νέου λανθασμένων κινήσεων μας.
 • Με όσα, εδώ και πάνω από 7 μήνες, έχω διαβάσει σε διάφορες ιστοσελίδες οικονομικού περιεχομένου κατέληξα  αποκλειστικά σε σας, και με βάση τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας , εφτιαξα μόνος μου το παρακάτω χαρτοφυλάκιο :

ΜΥΤΙΛ.              ΤΜΧ. 150     32,4%

ΕΛΠΕ                 ΤΕΜ. 200    17,51%
ΚΟΥΕΣ               ΤΕΜ  95      16,01%
ΣΙΔΜΑ               ΤΕΜ  1000   12,46%
ΜΠΡΙΚ                ΤΕΜ 350       9,08%
ΑΔΜΗΕ               ΤΕΜ 220       8,29%
ΑΛΦΑ                 ΤΕΜ 250       4,24%
 • Θεωρείτε ότι από τις παραπάνω θα μπορούσαν να πωληθούν καποιες έτσι ώστε να επανατοποθετηθώ σε κάποιον διαφορετικό κλάδο που ενδεχομένως δώσει καλύτερες αποδόσεις και λιγότερους κινδύνους;
Βέβαια η αρχική μου στόχευση εδώ και 6 μήνες που πρωτοτοποθετήθηκα ήταν η διακράτηση πέραν του 1 και πλέον έτους, προσδοκώντας και σε καλές μερισματικές αποδόσεις.
 • Σε κάθε περίπτωση, κ. Παπαθεοδώρου, σας ευχαριστώ ,και πάλι για την πολύτιμη , εξαιρετικά και κυριολεκτικά πολύτιμη συμβολή σας σε μας τους μη ειδικούς μικροεπενδυτές .
Βοηθάτε απεριόριστα τόσο εμάς αλλά και μέσω ημών στο στέρεο πάτημα στα πόδια του , μετά τα όσα υπέφερε,  το ΧΑΑ.
Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Γ.Ο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Γιώργο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Απ’όλα έχει ο μπαξές του χαρτοφυλακίου σου. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, υγεία πάνω από όλα.

*
———- Forwarded message ———
From: T@@@@lhoo.com>
Date: Thu, Apr 22, 2021 at 11:50 AM
Subject: ΛΥΚΟΣ
To: gna@mikrometoxos.gr <gna@mikrometoxos.gr>
Αγαπητέ Βασίλη επικαλούμαι τις γνώσεις σας όσον αφορά την προοπτική στο ταμπλό της ΛΥΚΟΣ, καθότι διαβάζοντας τον ισολογισμό της νομίζω είναι μία σοβαρή και με καλά στοιχεία και σχέδια Εταιρεία, αλλά δυστυχώς δεν έχει αποδώσει χρηματιστηριακά? Δυστυχώς έχω δεσμεύσει κάποια χρήματα αγοράζοντας την μετοχή, αλλά έχω χάσει την άνοδο κάποιων άλλων που εσείς είχατε προτείνει, καθότι τα κεφάλαιά μου πενιχρά….αν δύναστε να γνωρίζετε κάτι σχετικά θα εκτιμούσα πολύ την αποψή σας…..καλές Γιορτές με Υγεία!!!
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Θάνο, ευχαριστώ και αντεύχομαι για καλές γιορτές. Ο λόγος που δεν έχει την απόδοση που έπρεπε οφείλεται ότι οι επενδυτές δεν τα πάνε καλά με τον μεγαλομέτοχο κι αυτός μαζί τους (δεν τους σεβάστηκε). Το φταίξιμο δικό του φυσικά. Είναι παλιά ιστορία που δεν ξεχνιέται εύκολα… Σαν επένδυση είναι πολύ καλή λόγω χαμηλής αποτίμησης και προοπτικών της. (ΣΣ: Αν θέλετε σωστές απαντήσεις, να γράφετε όλες τις μτχ του χαρτοφυλακίου σας και τα ποσά που έχετε επενδύσει στη καθεμιά)

———- Forwarded message ———
From: i@@@@gmail.com>
Date: Wed, Apr 21, 2021 at 9:14 PM
Subject: Entersoft
To: <qna@mikrometoxos.gr>
Σας παρακολουθώ εδώ και χρόνια και πρέπει να σας ευχαριστήσω γιατι ειδικά στην περίπτωση της Entersoft μας βγάλατε λεφτά με το τσουβάλι. Αν και πιστός σε Οπαπ, Μοη, Οτοελ και Μυτιλ, πριν απο 14 μήνες διαβάζοντας τα άρθρα σας για την Entersoft λέω ας πάρω μέρος  στην ΑΜΚ και βλέπουμε. Είχα πει να τις κρατήσω maximum 1 χρονο ! Τελικά σήμερα έχω απόδοση 170% και πάει… Οπότε να πω ένα Ευχαριστώ σε όλους εκεί στο μικρομέτοχο για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε!!!
*
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να είσαι καλά φίλε μας και πάντα τέτοια.

———- Forwarded message ———
Fl.com>rom: C@@@@@@@@
Date: Thu, Apr 22, 2021 at 3:50 PM
Subject: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
To: <qna@mikrometoxos.gr>
Αγαπητέ Κε Βασίλη,
Η άποψη σας είναι βαρύνουσα και επομένως θα εκτιμουσα αν μου λέγατε την γνώμη σας για την ΓΕΚ Τερνα. Πως την βλέπετε για αγορά στα επιπεδα που είναι τώρα 9.70-9.80. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ ότι συμβαίνουν αρκετές αγοραπωλησιες μετοχών του ομίλου (ΓΕΚ – ΤΕΝΕΡΓ), κόσμος μπαίνει / κόσμος βγαίνει και επομένως θα ήθελα την εκτίμηση σας για το αν είναι όλο αυτό θετικό για την ΓΕΚ.
Με εκτίμηση
Χ.Β.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Χριστόφορε, την εκτίμηση μας την είχαμε καταθέσει την τελευταία φορά πριν μόλις ενός 3μηνου με την τιμή της στα 7,00 ευρώ. Τώρα, στα 10 σχεδόν και +45% έχει φύγει όλη η γλύκα – ξέρετε ποια… Ομως έχει περιθώρια μπροστά της να διανύσει και μάλιστα σημαντικά. Στο μετοχολόγιο της θα δείτε πλέον μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της πιάτσας. Θα εξελιχθεί σε πραγματικό κολοσσό για τα ελληνικά δεδομένα και ίσως όχι μόνον… Πλην πάντα εξαιρετικού απροόπτου.


———- Forwarded message ———
From: Γ@@@@@mail.com>
Date: Fri, Apr 23, 2021 at 9:32 PM
Subject: Γνώμη για ΜΟΗ
To: <info@mikrometoxos.gr>

Αγαπητέ μικρομέτοχε,

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΜΟΗ θεωρείς ότι ενδέχεται να πάρει την κάτω βόλτα μεσοπρόθεσμα;
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθόλου καλά τα αποτελέσματα της, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν έχοντας προεξοφληθεί. Το δείχνει και η αντίδραση της μετοχής. Εχει όλη την δυναμική να γράψει στην προσεχή διετία νέα ιστορικά υψηλά.

———- Forwarded message ———

From: K@@Z@@@@hoo.gr>
Subject: Μπράβο
To: qna@mikrometoxos.gr <qna@mikrometoxos.gr>


Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ποιότητά σας. Ως άνθρωπο αυτή την φορά που μπαίνετε στον κόπο της ενασχόλησης με προσωπικά χαρτοφυλάκια ανθρώπων σε δυσκολία. Μπράβο σας! Ένας αναγνώστης σας διαχρονικά χαμένος απ την ενασχόληση με το ΧΑ που παλεύει για την ανάκτηση των χαμένων…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μα γι αυτό φτιάξαμε τον μ/μ φίλε Κώστα. Θα τους τα πάρετε πίσω όλα τα χαμένα σας. Οσα κι αν ήταν.


ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (αρκετοί οι ερωτώντες)
 • ΕΣΥΜΒ (τι γίνεται με δαύτην βρε παιδιά; τόσο ενδιαφέρον;) – γράψαμε μόλις χθες. Σας παραθέτουμε κι αυτό που διαβάσαμε (του γιού μου Γιώργου Κατικά στο ΒΝ)- “ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Περιμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης. Σε δηλώσεις της η εταιρεία και συγκεκριμένα ο κ.Ταυρίδης μας είχε πει πως θα έβγαζε 31/3. Δεν τα έχει βγάλει μέχρι σήμερα. Μας είχε πει επίσης πως θα κάνει αίτημα για άρση επιτήρησης και πως τα ίδια κεφάλαια θα είναι θετικά. Αντίστοιχες πληροφορίες είχαμε διαβάσει και σε άλλο μέσο ενημέρωσης. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια έκπληξη, διαφορετικά θα πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέχρι να δούμε τι θα συμβεί την αφαιρούμε από τις επιλογές μας. Στα 0,45 ευρώ και στο +7,14% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια”.
 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Την έχουμε γυρίσει την κασέτα. Κατέστρεψαν πάρα πολλούς, έχουν αρχίσει να φτιάχνουν μερικούς κι αργότερα αρκετούς. Αλλά όσοι είχαν και ΠΕΙΡΑΙΩΣ ζεματίστηκαν. Ελπίζουμε να ήταν η τελευταία φορά. Νο.1 αδυναμία μας η Alpha Bank στην παρούσα φάση…
 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απίστευτη η αδημονία σας, η αδηφαγία σας, η απληστία σας κλπ κλπ. Ημαρτον! Ευτυχώς που χαιρέτησαν και τα 5 ευρώ, να βρούμε την ησυχία μας!!
 • ΕΥΔΑΠ: Το timing είναι το παν. Αλλο στα 6 και 6,50 ευρώ κι άλλο στα 8 και 8,50 ευρώ.
 • ΦΡΙΓΟ: Με το κλίμα που θα επικρατήσει, είναι ικανή να γράψει πολύ δυνατές αποδόσεις.
 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μέχρι να 20πλασιαστεί από τα ιστορικά χαμηλά της δεν το συζητάμε.
 • ΠΕΡΦ: 38 τώρα, 48, 58, 68, 78, 88 και βλέπουμε. Ο,τι κι αν ανακοινώσει για το 2020. Το πάρτι των αποδόσεων για όσους αγόρασαν στα 6,7 και 8 ευρώ δεν έχει ξεκινήσει. Μαζί της από τα 9 εκατ. ευρώ.
ΣΣ: Οι απαντήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους ερωτώντες.