Η προσωπική γωνιά του μικρομέτοχου με τους φίλους αναγνώστες του (14 Απριλίου 2021)

 

———- Forwarded message ———
From: Τ@@@@@@@
Subject: Για τη μετοχή της Cener
To: <info@mikrometoxos.gr>

Σας διαβάζω καθημερινά και ομολογώ ότι οι εκτιμήσεις και τα σχόλια είναι εύστοχα. Δεν έχουν χαρακτήρα : αγόρασε- πούλησε. Θα ήθελα να σχολιάσετε το γεγονός ότι ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ «αδίκησε» τους επενδυτές τηςCENER μιας και ο όμιλος αποφάσισε να δώσει στους μετόχους της ΕΛΧΑ στα πλαίσια επιστροφής κεφαλαίου  μετοχές της CENER. Και εσείς σε άλλο δημοσίευμα είχατε σχολιάσει ότι η CENER αδικείται ως προς την κεφαλαιοποίηση της ΕΛΧΑ. Τώρα η εταιρεία γιατί επέλεξε αυτή την τακτική; Μήπως επιδιώκει κεφαλαιοποίηση της ΕΛΧΑ πάνω από ένα δις και εισαγωγή της σε κάποιο δείκτη;  Η εταιρεία γιατί δεν έδωσε το ίδιο δικαίωμα στους μετόχους της CENER; Ευχαριστώ – Α.Τ.                    AΠΑΝΤΗΣΗ

Αποστόλη, το τι έχει στο μυαλό της η διοίκηση της Βιοχάλκο δεν το γνωρίζει κανείς. Από την στιγμή που κατέχει μετοχές και των δυο εταιριών και αποφασίζει τι θέλει να κάνει και εφόσον τα όσα κάνει είναι νόμιμα, είναι δικό της το θέμα. Η μοιρασιά μετόχων της cenergy ως μέρισμα δεν δημιουργεί κάποιο μειονέκτημα για την cenergy. Κοινώς, αν είσαι μέτοχος της εταιρίας μάλλον πρέπει να χαρείς μιας και αυξάνεται η διασπορά της μετοχής και μπαίνουν χιλιάδες νέοι μικρομέτοχοι. Το μέλλον θα δείξει και το μεγαλύτερο σχέδιο. ΠΑΝΤΩΣ η CENER με τα νυν δεδομένα είναι καλύτερο VALUE for Money.


———- Forwarded message ———
From: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Subject: Χαρτοφυλάκιο 2021!
To: info@mikrometoxos.gr <info@mikrometoxos.gr>

Αγαπητέ κύριε Παπαθεοδώρου, σας χαιρετώ.

Ονομάζομαι Σοφοκλής και παρακολουθώ τη στήλη σας σχεδόν καθημερινώς κατά το τελευταίο 6μηνο. Δηλαδή από τότε που ασχολήθηκα ξανά ενεργώς με το ΧΑΑ μετά από πολλά χρόνια. Στο τέλος του 2020 έστησα σταδιακώς ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο σκοπεύω να διατηρήσω για τουλάχιστον 12 μήνες (εκτός εάν μας προλάβει η πολυαναμενόμενη διόρθωση των διεθνών αγορών). Το συνολικό ποσό που επένδυσα ανερχόταν στα € 10Κ και κατανεμήθηκε σχεδόν ισομερώς στις ΑΒΑΞ / ΓΕΚΤΕΡΝΑ / EPSILON NET / PERFORMANCE. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, ουσιαστικά πόνταρα σε δύο κλάδους.

Πλέον σκοπεύω να επενδύσω άλλα € 5Κ και ακολουθώντας την παραπάνω κατανομή, δεν θα ήθελα να αγοράσω μετοχές άνω των 2 εταιρειών (ουσιαστικό το κεφάλαιο των € 15Κ το θεωρώ «ξεχασμένο» με την έννοια ότι δεν το έχω άμεση ανάγκη). Και εδώ θα ήθελα την γνώμη σας.

Σκέφτομαι να επενδύσω σε 2 εκ των εταιρειών INTRACOM (βασανισμένη ιστορία αλλά θεωρώ πως πλέον έχει μπει σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης) / DROPPLER (με ελκύει το business story της, το γεγονός ότι ουσιαστικά διατήρησε τον τζίρο της εν μέσω πανδημίας αλλά με προβληματίζει η υψηλή μόχλευση (γύρω στο 20) και η χαμηλή εμπορευσιμότητα της) / CAIROMEZ (υψηλού ρίσκου με ότι αυτό συνεπάγεται και επίσης δύσκολο να αποτιμηθεί) / ΠΛΑΘ (ανέβηκε σημαντικά αλλά θεωρώ πως έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου – κάποτε την αγόρασα στις 1,500 δραχμές και την πούλησα στις 4,000…).

Θα μπορούσα να έχω την άποψη σας επί των πιο πάνω; Ποιες 2 θα μου συστήνατε; Γενικά, θα παρατηρήσατε πως δεν ασχολούμαι με μετοχές τις Υψηλής Κεφαλαιοποίησης. Είναι κάτι που το κάνω εν γνώση (για πολλούς λόγους) και φυσικά αναλαμβάνω τους αντίστοιχους κινδύνους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση του email μου!

Με εκτίμηση, ΣP

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πολύ καλά κάνετε που αγοράζετε από τα κάτω πατώματα, αρκεί να είναι γερά, πολύ καλής  ποιότητας. ! Σωστές οι παρατηρήσεις σας- θα προτιμούσαμε ΠΛΑΘ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ


———- Forwarded message ———
From: @@@@@@@@@@@@@@hotmail.com>
Subject: Intracom vs Viohalco
To: qna@mikrometoxos.gr <qna@mikrometoxos.gr>

Καλημέρα σας.

Ποια εκ των δύο ( ΙΝΤΡΑΚΟΜ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ)
θεωρείτε, κατά τη γνώμη σας, περισσότερο υποτιμημενη στο ταμπλό,  συνυπολογιζοντας θυγατρικές, ανεκτέλεστα κλπ.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κωνσταντίνος Τ.
__________________________

AΠΑΝΤΗΣΗ- ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ


———- Forwarded message ———
From: Ch@222gmail.com>
Subject: Σωστες αποτιμήσεις
To: qna@mikrometoxos.gr <qna@mikrometoxos.gr>

Αγαπητέ Κε Βασίλη,

Σας διαβάζω ανελλιπώς (ευλαβικά θα έλεγα) το τελευταία εξάμηνο και αυτό που μου έχει κάνει τρομερα θετική εντύπωση είναι ότι είστε βαθύς γνωστής της αγοράς, και παίρνετε χαρά με το να μοιράζεστε αυτή την γνώση με τους αναγνώστες σας! Φυσικά κάτι τέτοιο σπανίζει…
Ενώ ήθελα να επενδύσω στην αγορά το τελευταίο έξαμηνο τελικά το έκανα τέλος του Δεκέμβρη και η αλήθεια είναι ότι χάρη και σε εσάς έχω αρκετά ικανοποιητικά κέρδη μέχρι τώρα. Το χαρτοφυλάκιο μου αποτελείται από Αλφα ΔΕΗ Μυτιλ ΟΤΕ και εσχάτως εμπλουτίστηκε με ΙΝΤΚΑ ΙΝΚΑΤ (ακούγεται ότι επενδύει σε ΑΠΕ) και ΠΛΑΘ. Η ερώτηση μου έχει να κάνει  σχετικά με τα ΠΛΑΘ Κ τις ΙΝΤΚΑ Κ ΙΝΚΑΤ και το κατά ποσό πιστεύετε ότι έχουν να δώσουν ακόμα ακόμα κ σε αυτά τα επίπεδα. Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω CENER – Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα- Με εκτίμηση
Χ.Β
AΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΛΑ, ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ – Η ΑΓΟΡΑ χρωστάει πολλά, οπότε και οι δικές σας μετοχές έχουν να δώσουν κι άλλα. Να κοιτάτε και προς ΑΛΦΑ μεριά…

———- Forwarded message ———
From: @@@@@@@@@@@@otmail.gr>
Subject:
To: press@mikrometoxos.gr <press@mikrometoxos.gr>
Συγχαρητηρια για την σελιδα σας που μας κανετε κοινωνους της χρηματιστηριακης σας παιδειας χιλια ευχαριστω ειναι πολυ λιγα..Θα ηθελα να σας ρωτησω για την ΕΚΤΕΡ. Συγκριτικα με τις ομοειδείς τις δεν ειναι αρκετα υποτιμημενη; Με την ιδιοκτητη περιουσια της στη Παρο υπαρχει καποια εξελιξη;

AΠΑΝΤΗΣΗ

  • ΕΧΟΥΝ γίνει άστοχες κινήσεις από πρωταγωνιστικό μέλος της διοίκησης, που όμως και προς τιμή του φρόντισε η εταιρεία να κατοχυρωθεί.
  • Φυσικά και συγκριτικά με τις υπόλοιπες (όλες δηλ.)  είναι πολύ ελκυστικότερη, κατά πολύ μάλιστα. Και μη μας πει κανείς για την χρηματοοικονομική κίνηση της προ διετίας που κόστισε πολύ και ελάχιστοι την περιμέναμε, γιατί μπροστά στις άλλες ανακολουθίες κατά καιρούς των υπολοίπων η δική της ήταν αγγελικά πλασμένη.
  • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ και αναλογιοκά με τις τιμές των άλλων η δική της έπρεπε τώρα να ήταν τουλάχιστον 2πλάσια(!)…
  • ΑΝ ΛΥΘΕΙ το θέμα της έκτασης των 320 στρεμ. στη Πάρο θα απογειωθεί. Δεν έχει υπάρξει πάντως μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη. Αλλά είναι εκεί, δεν φεύγει…

———- Forwarded message ———
From: A@@@@@@ail.com>
Subject: ΠΕΡΦ
To: info@mikrometoxos.gr <info@mikrometoxos.gr>

Καλημέρα κ. Παπαθεοδώρου,

Τα σέβη μου για την παρουσία σας στην καθημερινή μας ενημέρωση.

Κατέχω 1.200 μτχ. της Περφ με τιμή κτήσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Τι βλέπετε στο εγγύς μέλλον για την εν λόγω, μια και τα νέα της που διαρρέουν είναι με το πραγματικά με το … σταγονόμετρο, καθώς θα έχουμε και τις πωλήσεις των δωρεάν μετοχών του CEO.

AΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ κόστος κτήσης και μετράει στη δική σας περίπτωση το κόστος διακράτησης. Χαμένος να βγείτε, φυσικά και το αποκλείουμε.


———- Forwarded message ———
From: Δ@@@@@@ΥΛΟΣ <d@@@@@@@@@@gmail.com>
Subject: Προς κο Παπαθεοδώρου
To: <info@mikrometoxos.gr>

Καλησπέρα σας,

Κε Βασίλη απολαμβάνω την απλότητά σας σε εναν κόσμο σοβαροφάνειας.
Χρειάζομαι την συμβουλή σας σε 2 θέματα.
1. Cener κ Ιντκα έχω σαν επένδυση. Απο 2 κ 1€. Τι προοπτική εχουν ??Υπομονή εχω…
2. Στο μέλλον θέλω πάνω απο τα μισα απο αυτά τα χρήματα(70%) να τα τοποθετήσω σε μερισματικη μετοχή για τα γεράματα(ίσως κ επαναπένδυση μερίσματος για κάποια χρόνια).
Σκέψεις σαν Ευδαπ ή Τρ.Ελλάδος φαίνονται σωστές??
Με εκτίμηση

Δ.Δ.

AΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΚΟΒΩ…. Εφ όσον μας διαβάζετε, τότε το μέλλον σας θα πάρει μεγάλη… αναβολή για να σκέπτεσθε για μερισματικές αποδόσεις και γεράματα.


———- Forwarded message ———
@@@@@2@@@22222
Subject: Intracom ή Ε.Τ.Ε;
To: info@mikrometoxos.gr <info@mikrometoxos.gr>

Κύριε Παπαθεοδώρου καλησπέρα σας.

Τα προσωπικά μου συγχαρητήρια για τις γνώσεις σας, αλλά κυρίως για το ήθος σας.
Πριν από 2 μήνες αγόρασα intracom, με βάση τις αναλύσεις σας, και έχω μέχρι σήμερα κέρδος 70%.
Τι προοπτικές ανόδου βλέπετε να έχει η intacom σε σχέση με την Ε.Τ Ε. ;.
Σας ευχαριστώ και να γνωρίζετε ότι κάθε μέρα αναμένω να διαβάσω τις απόψεις σας.

AΠΑΝΤΗΣΗ

Την ερώτηση σας την θεωρώ ως μη δεδομένη… Τι δουλειά έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;; (Ρωτάμε «τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;» για να δηλώσουμε ότι δυο πράγματα είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Η ερώτηση είναι ρητορική: ξέρουμε πως ο φάντης δεν έχει καμιά σχέση με το ρετσινόλαδο και το ξέρει και ο συνομιλητής μας)…

———- Forwarded message ———
From: Σ@@@@@@@@@gr>
Subject: Τη γνωμη σας σχετικα με την Ιντκα Ολυμπ Βιοτ.
To: gna@mikrometoxos.gr <gna@mikrometoxos.gr>
Καλησπερα σας.
Για αλλη μια φορα ευχαριστουμε για τις αναλυσεις σας και τις αποψεις σας σχετικα με τις μετοχες η βοηθεια του μ/μ ειναι τεραστια.
Εχω χαρτοφυλακιο της ιντκα λεω να την κρατησω λιγο ακομη και να την πουλησω πιο ψηλα.
Και εχω μετοχες της ολυμπ και της βιοτ θα ηθελα λιγο τη γνωμη σας.
Ευχαριστω για το χρονο σας και να ξερετε ο μ/μ εχει γινει το Νο1 site σχετικα με το χρηματηστηριο.
Με εκτιμηση
ΣΚ

AΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ για μετοχές που έχουμε κατ’επανάληψη αναφερθεί και δεν είστε – ατυχώς – ο μοναδικός. Συγχωρεμένος να είστε πάντως (χαχαχα)… Για την Βιοτερ γράφαμε από τα 8 σεντς… Και εχει 6πλασιαστεί έκτοτε. Με την ΟΛΥΜΠ έχουμε πάψει να ασχολούμεθα εδώ και ένα χρόνο, ούτε και πρόκειται ξανά. Οι δικοί της πέρασαν την κόκκινη γραμμή πολλές φορές…


———- Forwarded message ———

From: Θ@@@@@yahoo.gr>
Subject: Re: news: Please Confirm Subscription
To: MIkrometoxos <newsletter@mikrometoxos.gr>
Γεια σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την εγγραφή μου, στο “Δελτίο Νέων”.
Σας παρακολουθώ εδώ και 3 περίπου μήνες, όταν έψαχνα πληροφόρηση σχετικά με μετοχές στο ΧΑΑ.  Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προσφέρετε είναι ανεκτίμητης αξίας και τιμής.
Συνεχίστε να μας δίνετε τις πολύτιμες προβλέψεις και τις συμβουλές σας, γιατί “διακρίνουμε” όσο μας το επιτρέπουν οι γνώσεις μας, ότι είναι “από  καρδιάς”.
Σας ευχαριστώ
ΥΓ:
Εργάστηκα σε γνωστή πολυεθνική, κοντά 30 χρόνια, όπου μέσα στα μισθολογικά μπόνους ήταν και η αγορά μετοχών της ίδιας της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Wall Street.
Εκεί ήταν για 1η φορά, που ήρθα σε επαφή με την “αποταμιευτική αξία” των μετοχών.
Τότε όταν πρωτοξεκίνησα να συμμετέχω δεν το πολυπίστευα ως μέθοδο.
  • Εκ των υστέρων βέβαια κατάλαβα (ξανά μετά τα παιδικά μου χρόνια) την αξία της αποταμίευσης. Φεύγοντας  βρέθηκα να έχω σε μετοχές της εταιρείας ένα καλό ποσό.
Τα παραπάνω τα γράφω γιατί οι ελληνικές εταιρείες, θα μπορούσαν να δουν την συμμετοχή τους στο ΧΑΑ και από αυτήν την πλευρά, του μερίσματος και της ανταπόδοσης.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και τον χρόνο σας.
AΠΑΝΤΗΣΗ
Νάστε πάντα πολύ καλά – η αγορά μας είναι και θα παραμείνει ερασιτεχνική λόγω επενδυτικής παιδείας. Τώρα τελευταία εκδηλώνεται μία προσπάθεια πάνω σε σωστές βάσης κυρίως λόγω της ιντερνετικής δικτύωσης και τις προσπάθειες ορισμένων υγιώς μυημένων να… μυήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους για το πως πρέπει να σκέπτονται και να κινούνται οι νεοσσοί της. Υπάρχει πλέον ελπίδα ανάκαμψης του ΧΑ χωρίς να επαναληφθούν οι γραφικότητες του 1999 και οι αντίστοιχες (διαρκείας αυτές) των Τραπεζών που διέλυσαν τους πάντες και τα πάντα.

From: Κ@@@@@P@@@@ahoo.gr>

Πολυ δυνατός ο μ/μ, αυτά που λες χρόνια τα ψελλίζουν οι άλλοι τώρα. Καλό Πάσχα να έχουμε.

AΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ


From: @@@@@@ΥΛΟΣ <e@@@@@@@gmail.com>

Γεια σας κύριε Βασίλη. Με λένε Δημήτρη και είμαι από τα @@@@ κοντά στον Κορινθιακό. Αφορμή που σας γράφω είναι ο λογισμός που βλέπω ότι τον αναφέρεται αρκετά συχνά τελευταία και χαίρομαι για αυτό μιας και σας εκτιμώ ιδιαίτερα. Είμαι μέτοχος του λογισμού από το 2005 πράγμα το οποίο αφενός με κράτησε στάσιμο επενδυτικά αφετέρου με έσωσε από πολλές κακοτοπιες όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Τι λέτε εσείς κύριε Βασίλη θα δικαιωθεί η υπομονή μας ? Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον να εξελιχθεί αυτή η εταιρεία?? Σας ευχαριστώ πολύ για όλα ακόμα κι αν δεν απαντήσετε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ , αλλα η διοίκηση δεν το συζητά… Η μτχ είναι τζάμπα, αλλά οι δικοί της δεν δίνουν δεκάρα! Εχει αλλάξει χέρια το 14%(!!) εσχάτως. Τα μεγέθη της είναι πολύ φτωχά, αλλά η αποτίμηση της υστερεί της αξίας του ακινήτου της, ενώ ο δανεισμός της είναι μη υπολογίσιμος. Να ελπίζετε για κάτι πολύ καλό, αλλά όχι σύντομα. Δεν μας λέτε και την τιμή αγοράς σας!