Η «πολύχρωμη επανάσταση» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Η «πολύχρωμη επανάσταση»

Την ώρα πάντως που ο Αλέξης Τσίπρας «τσιγαριζόταν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε μέρες διεθνούς αναγνώρισης με την επιλογή του να προωθήσει στη συντηρητική Ελλάδα και στο ακόμη συντηρητικότερο κόμμα του την αποκληθείσα «πολύχρωμη επανάσταση» και να ταχθεί υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μη διώκονται εργαζόμενοι εξαιτίας ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας, χρώματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • Για τον σκοπό αυτόν, με τη βοήθεια στενών συνεργατών του και συγκεκριμένα του οικονομικού του συμβούλου Γ. Πατέλη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δημητριάδη (εκ Καβάλας ορμώμενο και καμία σχέση με τον άλλο Δημητριάδη του Μεγάρου Μαξίμου), οργάνωσε διεθνή διαδικτυακή ημερίδα στην οποία συμμετείχε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπεργκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Καναδά Ρόμπερτ Ολιφαντ, που μετέφερε χαιρετισμό του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, η φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Τζανίνα Χάσενσον, η Χιλιανή, φυλακισμένη από τη χούντα του Πινοτσέτ, Μισέλ Μπασελέ που προΐσταται της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ιρένε Μόζοβα, διευθύντρια Ισότητας στην Κομισιόν, ο Ρόλφ Βένζελ της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως και εκπρόσωποι πανίσχυρων πολυεθνικών όπως της Google, της Microsoft, της IBM, της Vodafone και άλλων.
  • Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία, λένε από το υπουργείο Εξωτερικών, το άνοιγμα στη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες Ομοφυλόφιλοι Αμφιφυλόφιλοι/-ες Τρανς  Κουίρ  Ίντερσεξ) κοινότητα ήταν περίτεχνο, εξειδικεύουν οι πιο μυημένοι, και ο Πρωθυπουργός φανέρωσε πρόσωπο σύγχρονο υιοθετώντας εργαλεία της λεγόμενης soft power διπλωματίας. Μένει τώρα να δούμε και τον αντίκτυπο στο εσωτερικό της χώρας.

***