Η πλήρης απαξίωση των ελλήνων επενδυτών σε αριθμούς (30/7)

Η απαξίωση του Χ.Α. σε αριθμούς

@http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html

Μπορεί το χρηματιστήριο από τις αρχές του χρόνου να σπάει όλα τα κοντέρ και σε επίπεδο ΓΔ και να βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως (+46% από 01/01). Ωστόσο η ζημία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

  • Σοκαριστική χωρίς την παραμικρή υπερβολή. Και νομίζουμε πως αυτό απεικονίζεται με τον καλύτερο τρόπο στον παρακάτω πίνακα, στον οποίο παρουσιάζεται ο αριθμός των επενδυτικών μερίδων ανά αξία.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ότι 447.011 μερίδες από το σύνολο των 566.411 μερίδων έχει αξία χαρτοφυλακίου μέχρι μόλις 3.000 ευρώ. Και πέραν των επενδυτών με χαρτοφυλάκιο μέχρι 3.000 ευρώ, το 89% των μερίδων του ελληνικού χρηματιστηρίου έχουνε χαρτοφυλάκιο μέχρι μόλις 9.000 ευρώ!!!

  • Επίσης, στα πλαίσια των επίσημων στατιστικών του χρηματιστηρίου και παρά την άνοδο των τελευταίων μηνών (+40% από 01/01/19) μόλις το 4,64% των μερίδων, δηλαδή μόλις 26.281 μερίδες, έχουνε χαρτοφυλάκια με αξία μεγαλύτερη των 30.000 ευρώ!!

Τώρα, αν τα παραπάνω στατιστικά τα συνδυάσει κανείς με το ότι περίπου το 80% των καταθετών έχουνε αποταμιεύσεις μικρότερες των 2.000 ευρώ, καταλαβαίνει αμέσως τη φτώχια που έχει πέσει σε αυτή τη χώρα μετά από 10 χρόνια κρίσης.

  • Και μπορεί η κλαστική θεωρία συνομωσίας να λέει πως οι έλληνες έχουνε χρήματα και είναι πλούσιοι.

Ωστόσο όλα τα επίσημα στατιστικά δείχνουνε πως η Ελλάδα είναι πλέον μια φτωχή βαλκανική χώρα, με πολύ φτωχούς κατά μέσο όρο πολίτες. Και δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια!!!