Η αγορά πετρελαίου αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση κρουσμάτων και αύξηση αποθεμάτων

  • Οι ανησυχίες του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου εκφράστηκαν έπειτα από έξαρση κρουσμάτων του Covid-19 στο Πεκίνο, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση πολλών πτήσεων. Επιπλέον, πολλές αμερικανικές πολιτείες, όπως το Τέξας, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια, ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση κρουσμάτων και την αύξηση των αποθεμάτων, δήλωσε στο Reuters ο Lachlan Shaw***, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της National Australia Bank.

  • Αν και οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση, το πιο πιθανό είναι ότι θα κυμανθούν μεταξύ $35-40/βαρέλι, ενώ τα κράτη-μέλη τουOPEC+ αναμένεται να διατηρήσουν ως επί το πλείστον τις περικοπές στην παραγωγή τους.

Η συμμόρφωση των μελών του OPEC+ σχετικά με τις περικοπές παραγωγής crude oil άγγιξαν το 87% για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

  • Επιπλέον, σύμφωνα με το μηνιαίο report του OPEC+, τα αποθέματα πετρελαίου εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε πλεόνασμα, παρά την όποια αύξηση της ζήτησης για το δεύτερο μισό του 2020.

H παραγωγή από χώρες εκτός του OPEC+ αναμένεται να αυξηθεί κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με μηνιαίο report του OPEC+.

***

About

Experienced Commodity Research Analyst with a demonstrated history of working in the financial services industry.

Ranked #1 for Commodity Research in the Peter Lee Australasian Investor survey 2015 to 2018 inclusive, & Top 3 in 2013-14. Coverage across oil & gas/LNG, base & precious metals, bulk commodities, and new energy raw materials.

Skilled in Commodity Modeling & Research, Equities, China / Global Macroeconomics, Risk Management and Economic Modeling.

Strong finance professional with a Bachelor of Economics (1st Honours) focused in Economics/Applied Economics from Monash University, Melbourne, Australia.