Η νόσος των ”ζωντανών νεκρών”! Η εφιαλτική ασθένεια «Walking Corpses-Cotard»

Η νόσος των ”ζωντανών νεκρών”! Η εφιαλτική ασθένεια «Walking Corpses-Cotard» [ΒΙΝΤΕΟ]

  • Από τον Κων/νο Αθ. Οικονόμου
Γνωστό ως σύνδρομο «Walking Corpse». Σ’ αυτό το σύνδρομο, ο πάσχων πιστεύει ότι είναι νεκρός, ότι δεν υπάρχει ή ότι έχει χάσει τα εσωτερικά του όργανα Ή ΟΛΟ του το αίμα!. Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και γνωρίζουμε πολύ λίγο το πως λειτουργεί.Όλοι μας χρησιμοποιούμε το πολύ ένα 10% και δεν ξέρουμε τι κρύβεται στους σκοτεινούς θαλάμους του!
  • Πολλές ψυχικές διαταραχές οφείλονται στον εγκέφαλο και πολλές φορές δεν γνωρίζουμε καν πως θεραπεύονται. Μια από αυτές τις ψυχικές διαταραχές είναι και το σύνδρομο Κοτάρ, το οποίο είναι μια σπάνια ψυχική ασθένεια. Η πρώτη καταγραφή αυτής της ψύχωσης έγινε το 1880 από τον νευρολόγο Jules Κοτάρντ και πλήττει λιγότερο από 10 άτομα στο δισεκατομμύριο!!
Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο Κοτάρ, έχουν την τάση να απομονώνονται και δεν είναι σε θέση να φροντίσουν σωστά τον εαυτό τους. Αυτό το σύνδρομο απαντάται συχνά σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Συνήθως αρνούνται ότι υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτά τα άτομα πεθαίνουν από ασιτία καθώς δεν τρώνε, γιατί όπως πιστεύουν, οι νεκροί δεν έχουν ανάγκη τροφής..
Το περιστατικό που απέδειξε την ύπαρξη του συνδρόμου: Η υπόθεση ενός 48χρονου άνδρα ο οποίος πιστεύει ότι ο εγκέφαλός του είναι νεκρός έφερε στην επιφάνεια μια από τις πλέον σπάνιες, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνες ασθένειες, γνωστή ως «σύνδρομο Κοτάρ» (από το όνομα του Γάλλου Ζικ Κοτάρ που την πρωτοπεριέγραψε) ή «σύνδρομο των ζωντανών νεκρών».
  • Όπως αναφέρει το ιατρικό περιοδικό Cortex, ο άτυχος 48χρονος αποκαλύφθηκε το 2013 ότι πάσχει από το σύνδρομο Κοτάρ, μια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, στην οποία ο πάσχων πιστεύει ότι μέλη ή όργανα του σώματός του είναι νεκρά ενώ σε ακραίες περιπτώσεις οι ασθενείς θεωρούν ότι είναι «ζωντανοί νεκροί».

Ο συγκεκριμένος ασθενής, πίστευε ότι ο εγκέφαλός του ήταν νεκρός, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζούσε και δεν παρουσίαζε κανένα παθολογικό σύμπτωμα. Μάλιστα, πριν προσφύγει σε γιατρούς γιa βοήθεια είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει με ηλεκτροπληξία!

Η συνέχεια και περισσότερα «Walking Corpses», στο βίντεο που ακολουθεί: