Η μετοχή της Aegean (ΑΡΑΙΓ) σπάει τα κοντέρ

Εν μέσω πανδημίας είχε καταρρεύσει, καθώς ήταν και η πλέον εκτεθειμένη στις συνέπειες των lockdown. Πλέον, όχι μόνο έχει αναρρώσει πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά έχει γράψει +107% στο εξάμηνο

Δευτεραθλήτρια σε θετικές αποδόσεις στον 25άρη, πίσω από την εξαιρετικά επιθετική ΠΕΙΡ, υπενθυμίζοντας ότι η ΑΡΑΙΓ αφορά σε μετοχή άλλης …κατηγορίας κινδύνου.

Το αγοραστικό σήμα έχει δοθεί από τα 7 ευρώ (!) όταν και η μετοχή, έχοντας ήδη διπλώσει από χαμηλά επίπεδα, έμπαινε σε ζώνη υπεραγοράς.

Εντός του 2023 έχει χαρίσει 120% στην τιμή της, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι το εισηγμένο της ομόλογο είναι εδώ και καιρό πέριξ του αρτίου, συνομολογώντας για την ..ασφάλεια που νιώθουν πλέον οι επενδυτές για το μέλλον της εταιρείας. Μην ξεχνάτε ότι εν μέσω πανδημίας, το ομόλογο είχε χάσει το 50% της αξίας του.. (Το ΑΡΑΙΓΟ1, 03/26, διαπραγματεύεται πέριξ του 97,5% του αρτίου του, με απόδοση στη λήξη πέρ. 4,5% μικτή.

Η μετοχή μετράει ήδη 7 συνεχόμενους ανοδικούς μήνες θετική.

Η περιοχή των 10 ευρώ συνιστά πλέον τη νέα επιθετική στήριξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με τον στόχο να παραμένει η ζώνη των 13, εν όψει και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Στα θετικά λογίζεται και η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα μας, με την εταιρεία, επίσης, να έχει πολύ συμπαγή χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.