Η Μέρκελ “αποδοκίμασε” τον Μητσοτάκη και στη ΝΔ τους άρεσε

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU. Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο, σήμερα και αύριο, όπου θα έχει και τις πρώτες εκτεταμένες, συναντήσεις με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Είναι απίστευτο. Η ΝΔ σχολίασε με…. ικανοποίηση τη δήλωση της καγκελάριου Μέρκελ ότι δεν νομίζει πως θα αλλάξει τη γνώμη του Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήταν η εμφανής δημόσια αποδοκιμασία του προέδρου της ΝΔ. Και για τη συμφωνία και για την ανέντιμη σύνδεση της με το θάμα των συντάξεων  που έκανε ο Μητσοτάκης, μιλώντας για «συναλλαγή».

Αλλά στη ΝΔ τους φτύνουν και νομίζουν  πως βρέχει. Κάνουν ότι αυτό είναι… πλεονέκτημά τους.  Και από δίπλα σερβίρουν κι ένα ψεματάκι. Κατά τις διαρροές  τους «η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών». Μόνο που η Καγκελάριος δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Το αντίθετο υπονόησε.

Άλλωστε μέχρι και ο Βέμπερ – τον οποίο έχουν πάρει εργολαβικά- τους άδειασε. Και οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «δίνουν» τον Μητσοτάκη: τους διαβεβαιώνει ότι θα αναγνωρίσει τη συμφωνία, ενώ άλλα λέει μέσα. Τα κατάφερε η διεθνής απομόνωση του να γίνει πλήρης.