Η μεγαλύτερη τράπεζα της Λευκορωσίας εγκαινιάζει την υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Λευκορωσίας εγκαινιάζει την υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Λευκορωσία, η Belarusbank, άρχισε να παρέχει υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν bitcoin χρησιμοποιώντας κάρτες Visa.

Η νέα υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της Belarusbank συνεργάζεται με τον πάροχο υπηρεσιών ανταλλαγής bitcoin Whitebird, σύμφωνα με αρκετά τοπικά πρακτορεία ειδήσεων την προηγούμενη Πέμπτη. Η τράπεζα αποκάλυψε τα σχέδιά της να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στις αρχές του περασμένου έτους.

Ιδρύθηκε το 1991, η Belarusbank συγχωνεύθηκε με την Sberbank της Λευκορωσίας το 1995. Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας κατέχει το 99,95% του κεφαλαίου της τράπεζας. Το 2018, η τράπεζα συνήψε στρατηγική συνεργασία με την Whitebird, κάτοικο του Hi-Tech Park της Λευκορωσίας, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Silicon Valley της Ανατολικής Ευρώπης. Η Whitebird λειτουργεί βάσει του νομικού πλαισίου της Λευκορωσίας και σύμφωνα με το διάταγμα αριθ. 8 του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας «Σχετικά με την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας» και σχετικές αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου του Hi-Tech Park.

«Αυτή είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να αγοράσετε ή να πουλήσετε γρήγορα bitcoin ( BTC ) για [δολάρια ΗΠΑ], RUB [ρωσικά ρούβλια], BYN [ρούβλια της Λευκορωσίας] με τη βέλτιστη τιμή κατά τη στιγμή της συναλλαγής» αναφέρει ο ιστότοπος της Whitebird , προσθέτοντας ότι «Η υπηρεσία λειτουργεί διαδικτυακά και η διαδικασία αγοράς και πώλησης πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας κάρτες πληρωμής Visa». Η Belarusbank σχεδιάζει να προσθέσει στο μέλλον την αγορά bitcoin με ευρώ.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία κρυπτογράφησης της τράπεζας είναι διαθέσιμη σε πολίτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενη την υπηρεσία Τύπου της τράπεζας. Στο μέλλον, η Belarusbank σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία κρυπτογράφησης σε πελάτες σε άλλες χώρες. Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί περαιτέρω με την Whitebird για την υποστήριξη περισσότερων κρυπτονομισμάτων και για την παροχή πρόσθετων σχετικών υπηρεσιών.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ