Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα σχεδιάζει να εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα σχεδιάζει να εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η Sberbank, ο μεγαλύτερος κρατικός δανειστής της Ρωσίας, έχει υποβάλει αίτηση στην κεντρική τράπεζα της χώρας ζητώντας έγκριση για την έναρξη μιας πλατφόρμας   που βασίζεται σε blockchain που θα επιτρέψει στην τράπεζα να λανσάρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

  • Όπως αναφέρθηκε από το τοπικό ειδησεογραφικό  πρακτορείο Interfax , η αίτηση υποβλήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και, εάν ο δανειστής λάβει το πράσινο φως της ρυθμιστικής αρχής χωρίς εμπόδια, σχεδιάζει να ξεκινήσει την αποκεντρωμένη πλατφόρμα μέχρι την άνοιξη.

«Τεχνολογικά, η τράπεζα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ένα τέτοιο νόμισμα fiat, το δοκιμάσαμε στο εσωτερικό και είδαμε ότι αυτή η λύση λειτουργεί», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Sberbank , Anatoly Popov.

  • Η διαδικασία εγγραφής διαρκεί 45 ημέρες και ο ρυθμιστής είτε θα εγκρίνει την αίτηση είτε θα ζητήσει σχόλια εντός του χρονικού πλαισίου. Το άλμα της ρωσικής τράπεζας στο blockchain δεν ήταν έκπληξη, καθώς αποκάλυψε ήδη τα σχέδιά του να παρουσιάσει ψηφιακό νόμισμα πέρυσι.

«Υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα που δεν έχει ακόμη επιλυθεί – το ζήτημα της φορολογίας των ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (IF), αλλά ελπίζουμε ότι θα γίνει σαφέστερο. Η απλούστερη χρήση της αποταμίευσης – Αυτός είναι ένας ψηφιακός λογαριασμός », δήλωσε ο διευθυντής της Sberbank.

  • Οι νόμοι περί κρυπτογράφησης στη Ρωσία διαμορφώνονται καθώς η χώρα άρχισε νόμιμα να τις βλέπει ως ιδιοκτησία. Ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τη λιανική διανομή κρυπτογράφησης και θέλει να παρακολουθήσει τα ψηφιακά νομίσματα των πολιτών.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα πρότεινε ένα σχέδιο για την έκδοση ψηφιακών ρουβλιών νωρίτερα φέτος, θεωρώντας το ως τρίτη μορφή χρημάτων.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ