Η Μαριέττα Γιαννάκου εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Συγχαρητήριο μήνυμα στη βουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου για την εκλογή της ως αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών: «Συγχαρητήρια και ευχές για καλή θητεία στη βουλευτή Μ. Γιαννάκου για την εκλογή της ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ».

Συγχαρητήρια στη βουλευτή εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογιαριασμό στο twitter.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Αμέσως μετά την εκλογή της η κυρία Γιαννάκου δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει τωντριών στόχων που έχουν τεθεί από τον γενικό γραμματέα κ. Στόλτενμπεργκ, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».