Η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει ποτέ στη ΜΕΘ

Η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει ποτέ στη ΜΕΘ

ΒΗΜΑτοδότης

***

Οπως  της  40χρονης αναισθησιολόγου Χρύσας Πουρζιτάκη (που μετέδωσε το Mega). Τα σημάδια στο πρόσωπό της από τη μάσκα που φοράει όλη ημέρα έχουν γίνει βαθιές ουλές που χαρακώνουν το δέρμα της, αλλά μια εικόνα που αντικρίζει καθημερινά κάνει την αναισθησιολόγο να αντέχει κάθε σωματικό πόνο και κάθε υβριστικό μήνυμα που δέχεται από τους αρνητές του κορωνοϊού.

  • Καθημερινά πασχίζει να κάνει πράξη την τελευταία κουβέντα των διασωληνωμένων ασθενών του COVID 19, αλλά όσο και να μάχεται, ο αγώνας με τον κορωνοϊό είναι πολλές φορές άνισος. Με 48 άτομα να νοσούν διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, η 40χρονη γιατρός και οι συνάδελφοί της διακινδυνεύον καθημερινά τη ζωή τους και αναμετρώνται με τους ίδιους τους εαυτούς.

Το συμπέρασμά της; Με τον αγώνα που δίνει; «Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ στις ΜΕΘ». Τα χέρια όλων όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ σκασμένα από τα γάντια και τα αντισηπτικά, τα πρόσωπα τους πρησμένα και κόκκινα από την πολύωρη χρήση της μάσκας, αλλά η πιο δύσκολη στιγμή της ημέρας είναι, όπως λέει, η απώλεια ενός ασθενούς. Και όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν την κούραση της ημέρας στο σπίτι, πώς να κρυφτείς από τα παιδιά.