Η L’Oréal εξαγοράζει την Κορεάτικη Stylenanda

Pedestrians walk past the headquarters of L'Oreal in Clichy, north of Paris, Thursday Feb.5, 2004. Swiss food and drink giant Nestle and France's Bettencourt family, which together are the major shareholders of Paris-based L'Oreal, have reached a deal that means Nestle can't be forced to take over the cosmetics powerhouse. (AP Photo/Michel Euler)

H L’Oréal ανακοινώνει την εξαγορά του 100% της Nanda Co. Ltd., της Κορεάτικης lifestyle εταιρείας μακιγιάζ και μόδας που ιδρύθηκε από τον Kim So-Hee στη Σεούλ το 2004.

Η Stylenanda ξεκίνησε στον χώρο της μόδας και έκτοτε έχει γίνει μία εταιρεία με ναυαρχίδα της τη μάρκα μακιγιάζ 3CE που σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% της επιχείρησης.

Με κύκλο εργασιών 127 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και σχεδόν 400 εργαζόμενους, η εταιρεία σήμερα λειτουργεί στην Κορέα και την Ιαπωνία και έχει επεκτείνει τη δραστηριότητα της σε διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ταϊλάνδη.

Η Stylenanda είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής μάρκα ανάμεσα στους millennials στην Κορέα και την Κίνα. Το μοντέλο διαφοροποιημένων καναλιών διανομής της Stylenanda, περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, εξειδικευμένα σημεία πώλησης, σημεία λιανικής πώλησης και σημεία πώλησης για ταξιδιώτες.

Επιπρόσθετα, οι λάτρεις της Stylenanda μπορούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ως καταναλωτές αλλά και εξατομικευμένη εμπειρία της μάρκας στα σημεία που βρίσκονται τα καταστήματα-ναυαρχίδες της εταιρείας: Stylenanda Hong-dae, Myeong Dong Pink Hotel & Pink Pool, Garosu-gil 3CE Cinema και Stylenanda Harajuku Tokyo.

So Hee Kim, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Stylenanda, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξαγορά θα είναι σημείο – σταθμός στην πορεία της Nanda. Βασιζόμενοι στην ισχυρή υποστήριξη της L’Oréal και την παγκόσμια πλατφόρμα της, οραματιζόμαστε να επεκτείνουμε το αποτύπωμα της Stylenanda και να γίνουμε μία διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα που θα ηγείται των παγκοσμίων τάσεων στο χώρο της ομορφιάς».

Ο Alexis Perakis-Valat, Πρόεδρος του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της L’Oréal δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε αυτή την “φρέσκια” Κορεάτικη μάρκα στην οικογένεια της L’Oréal. Η Stylenanda μετουσιώνει τον παλμό, την αιχμή και τη δημιουργικότητα της Σεούλ. Είναι τέλεια τοποθετημένη να τροφοδοτήσει την αυξανόμενη ζήτηση στον χώρο του μακιγιάζ των millennials, στην Κορέα, την Κίνα αλλά και πέραν αυτών των χωρών».

Ο Yann Le Bourdon, Πρόεδρος της L’Oréal Κορέας πρόσθεσε: «Με αυτή την εξαγορά, η L’Oréal Κορέας θα ενισχύσει ουσιαστικά την παρουσία της στην προσβάσιμη αγορά του μακιγιάζ. Είμαστε πολύ περήφανοι που καλωσορίζουμε την πρώτη στον Όμιλο μάρκα Κορεάτικης ομορφιάς και συμβάλλουμε στο να φέρουμε την Κορεάτικη ομορφιά και στυλ στον υπόλοιπο κόσμο».

Με αυτή την εξαγορά, η L’Oréal στοχεύει να επεκτείνει διεθνώς τις πωλήσεις της μάρκας 3CE διεθνώς. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες μετά τις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Print Friendly, PDF & Email
* ,