Η Λαγκάρντ υποδεικνύει τον… διάδοχο

Στην χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την νέα επικεφαλής της ΕΚΤ η Christine Lagarde εξέφρασε την έκπληξη της στον Έλληνα πρωθυπουργό, για το …κύμα των επισκέψεων που δέχεται στην Φρανκφούρτη από διάφορους …επίδοξους διαδόχους του Γιάννη Στουρνάρα που σπεύδουν …εγκαίρως και φορτικά να …υποβάλλουν τα σέβη τους για να επιδείξουν –με ελάχιστη διακριτικότητα και μετριοφροσύνη- τα τυπικά και …ουσιαστικά προσόντα τους!!

«Βάζετε ξανά την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα στο τραπέζι»είπε σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Λαγκάρντ μιλώντας για την πεντάμηνη διακυβέρνηση .

Έκπληκτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε την επικεφαλής της ΕΚΤ ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει και να εισηγηθεί το όνομα του υποψηφίου για την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τόσο νωρίς .

Η Christine Lagarde έκλεισε τη συζήτηση επισημαίνοντας ότι γνωρίζει καλά πως αυτή η αρμονική συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας δεν ήταν αυτονόητη ούτε δεδομένη, στο πρόσφατο παρελθόν με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της χώρας

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να αλλάξει θεματολογία της συζήτησης και επικεντρώθηκε στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης του –ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο- η οποία σε πολλά ζητήματα άπτεται των αρμοδιοτήτων του σημερινού Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και γι’ αυτό είναι αναγκαία η αρμονική συνεργασία μαζί του.