Η κλιματική κρίση και οι πυρκαγιές συζητήθηκαν σε επικοινωνία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Σ. Ματαρέλα

Φωτογραφία αρχείου

Tηλεφωνική συνομιλία είχε με τον Ιταλό ομόλογό της Σέρτζιο Ματαρέλα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας. Κατά τη συνομιλία Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Σ. Ματαρέλα συζήτησαν για την κλιματική κρίση και τις πυρκαγιές που πλήττουν ιδιαίτερα έντονα περιοχές της Μεσογείου.

«Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για την αποστολή εναέριων μέσων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια από κοινού πρωτοβουλία των χωρών της νότιας Ευρώπης για την αντιμετώπισή των κλιματικών κινδύνων στη Μεσόγειο»  αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Ο πρόεδρος Ματαρέλα εξέφρασε τη στήριξή του, υπενθύμισε ότι και η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή».

«Ελλάδα και Ιταλία μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο προς ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου και όλης της διεθνούς κοινότητας, ώστε να αναπτυχθεί μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική δράση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας, η οποία καταλήγει: «Οι δύο Πρόεδροι αποφάσισαν να εργαστούν μαζί για να ευαισθητοποιήσουν και να εντάξουν σε αυτήν την πρωτοβουλία τους ομολόγους τους των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου».