Η Intrum κατηγορεί την Εθνική Τράπεζα για σκάνδαλο στην πώληση του Frontier

Το έκανε πάλι το θαύμα της η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κύριος Παύλος Μύλωνας πρέπει να βγεί και να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες που ακούγονται για την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην τιτλοποίηση Frontier.

Γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»….

Τα 6,1 δισ, πολλά από τα οποία μάλιστα με εγγυήσεις ακινήτων δόθηκαν για μόνο 160 εκατομμύρια, στο σχήμα  doValue-Bain-Fortress που αναδείχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό διεκδίκησής του στον οποίο συμμετείχαν επίσης τα σχήματα Intrum,  Pimco-Quant, και Davidson Kempner-Cepal.

Οι servisers που έχασαν είναι έξαλλοι με το αποτέλεσμα, καθώς άλλος έδινε περισσότερα και έχασε, άλλος κόπηκε γιατί δεν είχε τα κριτήρια “κοινωνικής ευαισθησίας”(!!!) και άλλος γιατί αν έπαιρνε τη δουλειά θα είχε στα χέρια του το 70% του συνόλου των ελληνικών τραπεζικών τιτλοποιήσεων, κάτι που δεν θα ήθελε “πολιτικά” να συμβεί η Εθνική Τράπεζα.

Στην Intrum μάλιστα είχαν θορυβηθεί μέρες πρίν, και μιλούσαν για ειλημμένη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας και την περασμένη Κυριακή έστειλαν επιστολές προς πάσα κατεύθυνση σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις θέτοντας ζητήματα «άδικης διαδικασίας»  αλλά οι αντιδράσεις δεν έπιασαν τόπο κι η υπόθεση κατέληξε υπέρ της DoValue που ενώ ήταν πίσω περίπου 15 εκατ. με την Intrum μπροστά, κέρδισε την κούρσα.

Η DoValue βέβαια έπαιξε ένα ακόμη χαρτί που βόλευε την τράπεζα και προβλέπει μέχρι και εθελοντική μεταφορά περίπου 150 υπαλλήλων της Εθνικής στην DoValue.

Πλέον η DoValue υπό τον Θ. Καλαντώνη έγινε ο μεγαλύτερος servicer στην Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται 33 δισ. NPLs.

Ερωτηματικά προκαλεί ακόμα και η διαφημιστική καμπάνια της DoValue τις τελευταίες ημέρες σε πολλές οικονομικές ιστοσελίδες.

 Τα ερωτήματα πολλά και επειδή μιλάμε για περιουσίες που μπορεί να αλλάξουν χέρια σε μια νύχτα δεν πρέπει να μένουν σκοτεινά σημεία.

Κάποιος, θα πρέπει να βγει και να απαντήσει. Και αυτός ο κάποιος, είναι η Εθνική Τράπεζα και ο κύριος Παύλος Μυλωνάς.