Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία στα Jumbo

«Την απόφαση της διοίκησης των Jumbo να λειτουργεί τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές του χρόνου» καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, το οποίο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία αυτήν την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, στις 10:30 και προσκαλεί σε διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo.

«Οι ισχυρισμοί ότι τάχα, με την απόφαση αυτή, “στηρίζει την τοπική απασχόληση, για να μην διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων, που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι”, δεν είναι παρά ένα ακόμα εκβιαστικό μήνυμα προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, που δικαίως διαμαρτύρονται» υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, η οποία καλεί παράλληλα το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα, συγκαλώντας τριμερή συνάντηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «μία τέτοια λειτουργία μεγάλης αλυσίδας συνιστά στρέβλωση της αγοράς και παραβιάζει κατάφορα τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων».