Η Γωνιά του Bitcoin και των Cryprocurrencies (15 Μαϊου 2020)

Το Bitcoin μετά το Halving

Tης Δανάης Γκόλια

 • Πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να καταρρεύσει μετά το halving, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές εμφανίζονται σχεδόν σίγουροι ότι η τιμή του bitcoin θα ανέβει τελικά.

Η ΔΗΛΩΣΗ: Το πρόσφατο πολύ υποθετικό halving – σε μεγάλο βαθμό έχει ψυχολογικό αντίκτυπο – θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν καταλύτη που θα προσελκύσει νέους παίκτες στην αγορά και να συμβάλλει στην αύξηση της αξίας του bitcoin δήλωσε ο Γκάβιν Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος του bitcoin και του κρυπτονομίσματος που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Tο bitcoin βρίσκεται στην αρχή μιας πολυετούς φάσης ταύρου, αν και θα μπορούσε να βρει ένα ανώμαλο δρόμο μπροστά του.

A.I. Coin – Investing with Crypto - Finding Genius Podcast

 • Την περασμένη εβδομάδα, η κοινότητα των bitcoin και της κρυπτογράφησης πυροδοτήθηκε από τον θρυλικό επενδυτή Paul Tudor Jones (αγοράζει το bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού) που προέβλεψε ως πιθανή μία εκτόξευση της αγοράς αγοράς τους που θα προέρχεται από την άνευ προηγουμένου πανδημία του κοροναϊού και την υποχρεωτική εκτύπωση πακτωλού δολαρίων από την Fed.

On CNBC, Billionaire Paul Tudor Jones confirms how much he ...

Ενώ οι παραδοσιακές αγορές εμφανίζονται ολοένα και περισσότερον ασταθείς, προβληματικές, αβέβαιες είναι λογικό επακόλουθο να περιμένουμε περισσότερους επενδυτές να χρησιμοποιούν το bitcoin ως αντιστάθμιση πληθωρισμού και να προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από την υποτίμηση του νομίσματος κατέληξε ο Smith.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, το Κογκρέσο και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν διοχετεύσει τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες για να αντισταθμίσουν την πανδημία του κοροναϊού και τις εξ αυτής ασύλληπτα καταστροφικές συνέπειες.

Η μαζική δράση των ΗΠΑ, καθώς και άλλων κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει φόβους για τον πληθωρισμό και το χρέος να βγαίνει εκτός κάθε ελέγχου. Ωστόσο, οι επενδυτές έσπευσαν προς την ιστορικά δομημένη ασφάλεια του δολαρίου από τότε που ξεκίνησε η κρίση του κοροναϊού.

 • ΟΜΩΣ ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει είτε να συνεχίσει να εκτυπώνει χρήματα είτε να βλέπει το δικό του νόμισμα να διαβρώνεται δραματικά μπροστά στα… ασυναγώνιστα δολάρια δήλωσε ο Jean-Marie Mognetti, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων CoinShares.

Coinshares 1 LP - Crypto Fund List

Η Τουρκία, η Βραζιλία ή η Αργεντινή είναι τα τέλεια παραδείγματα αυτού. Κατά συνέπεια, σε έναν κόσμο όπου οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν προστασία για τα χαρτοφυλάκια τους από τη συμπεριφορά των κεντρικών τραπεζών του κόσμου, το bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα του οποίου η προσφορά ορίζεται μέσω προγραμματισμού για να μειωθεί έως ότου φτάνει στη μέγιστη προσφορά του, φαίνεται να είναι ο τέλειος φράκτης για οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο θεσμικών επενδυτών.

 • Εάν το bitcoin ωριμάσει επιτυχώς σε ένα περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου και ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, ορισμένοι αναλυτές βλέπουν την τιμή του να επιταχύνεται τα επόμενα δύο χρόνια – πιθανώς να ξεπεραστεί και το υψηλό όλων των εποχών σε περίπου 20.000 $ ανά bitcoin.

«Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών εντός των προσεχών 18 μηνών, στην περιοχή των $ 20.000 – $ 50.000», δήλωσε ο Simon Peters, αναλυτής αγοράς στο χρηματιστήριο eToro, τοποθετώντας την κορυφή της επόμενης αγοράς ταύρων σε περίπου 100.000 $ έως 120.000 $ ανά bitcoin.

Simon Peters @Simon_eToro – eToroΩστόσο, προειδοποιούν ότι ένα άλλο συμβάν μαύρου κύκνου, όπως η πανδημία κοραναϊού ή ένα δεύτερο κύμα COVID-19, θα μπορούσε να δει τη μείωση των τιμών του bitcoin.

Εν τω μεταξύ, οι ανθρακωρύχοι bitcoin παρακολουθούν νευρικά την τιμή του bitcoin – και ελπίζουν να διατηρηθεί. “Σε αυτό το επίπεδο τιμών, οι ανθρακωρύχοι που χρησιμοποιούν εξέδρες από το 2016-18 δεν θα είναι κερδοφόροι”, δήλωσε ο Rich Rosenblum, συν-επικεφαλής των συναλλαγών στην εταιρεία κρυπτογράφησης GSR.

Bitcoin Rally Fuels Market in Crypto Derivatives - WSJ

 • “Θα αρχίσουν να ρέουν έξω από την αγορά, μειώνοντας το ποσοστό κατακερματισμού του bitcoin. Είναι μάλιστα πιθανό ότι περισσότερα bitcoin θα πωλούνται από τους ανθρακωρύχους για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση νέων μηχανών.
 • Επιπλέον, η παραγωγή νέων μηχανών επιβραδύνθηκε από την πανδημία και τον αντίκτυπό της στην αλυσίδα εφοδιασμού.
 • Ανάλογα με το πόσο καιρό διατηρούνται οι τιμές σε αυτό το εύρος, ενδέχεται να μην δούμε το επίπεδο εξορυκτικής δραστηριότητας να ανακάμπτει μέχρι το επόμενο έτος.”

Ο ρυθμός κατακερματισμού του Bitcoin, ένα μέτρο της υπολογιστικής δύναμης που κατευθύνεται στο δίκτυο bitcoin, ανέβηκε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών πριν από το halving καθώς οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να συμπιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα bitcoin από το δίκτυο πριν από τη διακοπή της προσφοράς.

Εάν τώρα πολλοί ανθρακωρύχοι αρχίσουν να πωλούν νέας παραγωγής τους bitcoin για να πληρώσουν για τη λειτουργία τους, θα μπορούσαν τότε να πλημμυρίσουν την αγορά.

 • Εάν η τιμή του bitcoin μειωθεί, πιθανότατα θα αναγκάσει τους πιο αδύναμους ανθρακωρύχους να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε ο Jerry Chan, διευθύνων σύμβουλος της TAAL, μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που εισηγείται στο κοινό και επικεντρώνεται στο bitcoin offshoot bitcoin SV.

The Bitcoin Association's Jerry Chan discusses why BSV is so ...

Πωλούν το bitcoin στο ταμείο τους για να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις στα καταστήματα κατακερματισμού για τη φιλοξενία και την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η συνεχής εκκαθάριση πιέζει την αγορά προς τα κάτω, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους άλλους ανθρακωρύχους να συνεχίσουν να λειτουργούν με κερδοφόρο τρόπο…

Jean-Marie Mognetti, Author at Traders Magazine


 • cointelegraph.com/news/chinas-central-bank-proposes-a-blockchain-based-trade-finance-platform

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ κυβερνητικές οντότητες στην Κίνα συγκεντρώθηκαν πρόσφατα για να εκδώσουν και να προτείνουν ένα επίσημο έγγραφο, στοχεύοντας την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας χρηματοοικονομικών συναλλαγών που θα βασίζεται σε blockchain.

 • Οι συντελεστές περιλάμβαναν τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, τη Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζικής της Κίνας, τη Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας και το Γραφείο Συναλλάγματος.
 • Στο έγγραφο, οι τέσσερις οργανισμοί υπέβαλαν τις απόψεις τους σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρηματοδότησης της κατασκευής της Περιοχής Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο, με έμφαση στο παγκόσμιο εμπόριο και τη χρηματοδότηση.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι η Κίνα ηγείται της καινοτομίας blockchain ταχύτερα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Τόσο οι τοπικές όσο και οι κεντρικές κυβερνήσεις πειραματίζονται με συνέπεια να κινητοποιήσουν διάφορους βιομηχανικούς τομείς.

China’s Central Bank Proposes a Blockchain-Based Trade-Finance Platform

Μια έκθεση της Cointelegraph από τον Απρίλιο ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την πρώτη πλατφόρμα blockchain για παροχή κυβερνητικών υπηρεσιών στην ανατολική επαρχία Anhui της Κίνας. Η πλατφόρμα προοριζόταν να παρέχει ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και άδειες.

Η Κίνα κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα ένα δίκτυο υπηρεσιών βασισμένο σε Blockchain που επιτρέπει σε εταιρείες από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν και να τρέξουν εφαρμογές blockchain.