Η Γερμανική Τράπεζα Hauck & Aufhäuser θα ξεκινήσει το Bitcoin Investment Fund τον Ιανουάριο

Η Γερμανική Τράπεζα Hauck & Aufhäuser θα ξεκινήσει το Bitcoin Investment Fund τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με μια έκθεση για το Fundview, η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη συνεργάζεται με την τοπική εταιρεία fintech Kapilendo για τη δημιουργία του ταμείου που ονομάζεται «HAIC Digital Asset Fund I». Η Hauck & Aufhäuser θα διαχειρίζεται το ταμείο ενώ το Kapilendo θα ενεργεί ως αποθετήριο κρυπτογράφησης.

Η Hauck & Aufhäuser ιδρύθηκε το 1796 ως Gebhard & Hauck. Το 1998, συγχωνεύτηκε με το Bankhaus H. Aufhäuser με έδρα το Μόναχο για να σχηματίσει την τρέχουσα οντότητα. Η πλειοψηφία που ανήκει στον κινέζικο όμιλο Fosun International, Hauck & Aufhäuser έχει γραφεία στη Γερμανία, στην Αγγλία, στο Λουξεμβούργο, στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, εστιάζοντας στη συμβουλευτική και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ιδιωτικών και εταιρικών πελατών.

Η έκθεση αναφέρει πως η ελάχιστη επένδυση στο ταμείο είναι 200.000 ευρώ (242.000 $). Δεν υπάρχει όριο για την περίοδο συνδρομής του ταμείου, πρόσθεσε και χρεώσεις 2,05% επί του συνολικού όγκου του ταμείου.

Η Hauck & Aufhäuser αποκάλυψε ότι σχεδιάζει το χαρτοφυλάκιο να καλύψει περίπου το 85% της συνολικής αγοράς περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Η 224χρονη τράπεζα, μια από τις παλαιότερες στη Γερμανία, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια παθητική επενδυτική στρατηγική, η οποία θα διαθέσει κεφάλαια ανάλογα με το ανώτατο όριο αγοράς του εικονικού νομίσματος και άλλους παράγοντες.

«Βλέπουμε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο ελκυστικά στους θεσμικούς επενδυτές», ανέφερε ο Holger Sepp, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Hauck & Aufhäuser.

«Με την κυκλοφορία του πρώτου ταμείου μας κρυπτογράφησης, μαζί με το Kapilendo, δημιουργήσαμε ένα καινοτόμο επενδυτικό όχημα που δίνει στους πελάτες μας φθηνή και ασφαλή πρόσβαση στη νέα κατηγορία κρυπτογράφησης, ενώ ικανοποιεί τα καθιερωμένα πρότυπα ποιότητας και τις υψηλές απαιτήσεις της Hauck & Aufhäuser, πρόσθεσε ο Sepp.