Η Γερμανία σκοπεύει να επενδύσει 9 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου

Έπειτα από πολλές συζητήσεις και debate επί του θέματος, η γερμανική Kυβέρνηση γνωστοποίησε τη στρατηγική της σχετικά με τη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει άνθηση και στις θαλάσσιες μεταφορές.

  • Η Γερμανία σκοπεύει να επενδύσει 9 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου, γεγονός που θα την καταστήσει παγκόσμιο ηγέτη.
  • Επιπλέον, η Γερμανία αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το Μαρόκο, με σκοπό τη δημιουργία συμμαχίας για την προώθηση του υδρογόνου ως καυσίμου.
  • Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου στο Μαρόκο, για την κάλυψη της γερμανικής ζήτησης σε υδρογόνο, το οποίο η Γερμανία θα εισάγει διά θαλάσσης.

Η εστίαση στη χρήση υδρογόνου ως καυσίμου εξασφαλίζει στη Γερμανία την ανάπτυξη του τομέα των εξαγωγών της, καθώς και τη δημιουργία μιας περιβαλλοντικά φιλικής οικονομίας σε ό,τι αφορά τα καύσιμα.

  • Στόχος του Βερολίνου είναι η ενίσχυση της χρήσης του υδρογόνου ως καυσίμου στη ναυτιλία, στις αερομεταφορές και στις μεταφορές βαρέων φορτίων, ξεκινώντας από αυτές σιδηρομεταλλευμάτων και χημικών προϊόντων.

Πρόσφατα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε το πακέτο ύψους 1 δισ. ευρώ για πράσινες επενδύσεις στον κλάδο της ναυτιλίας.

  • EN TΩ ΜΕΤΑΞΥ τo VW Group, η BMW και η Mercedes-Benz έχουν ένα κοινό σημείο αυτή την εποχή: Ευρεία επικοινωνία για την ηλεκτρική κινητικότητα και επενδύσεις που ανέρχονται συνολικά σε δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Κι ενώ οι κατασκευαστές έχουν πέσει με τα μούτρα στα επαναφορτιζόμενα EV, η γερμανική κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει, ανακοινώνοντας ειδικό κονδύλι εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ για το… υδρογόνο. Την άλλη εναλλακτική οδό για το αυτοκίνητο του αύριο.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία επικεντρώνεται κυρίως στην πλευρά των καυσίμων, ελπίζοντας να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υδρογόνου. Ωστόσο, οι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθήσουν για να στηριχτεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί