Η φρίκη του πολέμου στη Συρία: 5χρονη πεθαίνει στην προσπάθειά της να σώσει τη λίγων μηνών αδελφή της

Η φρίκη του πολέμου στη Συρία: 5χρονη πεθαίνει στην προσπάθειά της να σώσει τη λίγων μηνών αδελφή της

Δεν έχει τέλος η φρίκη στη Συρία με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλά παιδιά! Μία ακόμα τραγική ιστορία από τον πόλεμο στη Συρία κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας θλίψη και ταυτόχρονα οργή.

Η 5χρονη Ριχάμ πέθανε ενώ προσπαθούσε να σώσει την μόλις 7 μηνών αδελφούλα της, Τούκα. Όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη 24 Ιουλίου, στη βόρεια Συρία  στην πόλη Αρίχα, μετά από βομβαρδισμούς.

Το σπίτι της οικογένειας Αμπντουλάχ κατέρρευσε και τα 6 παιδιά μαζί με τους γονείς τους εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα. Πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων έσπευσαν στο σημείο για να «τραβήξουν» το περιστατικό. Ο ένας από τους φωτογράφους κατάφερε να αποτυπώσει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο το πώς είναι πραγματικά ο πόλεμος.

Μέσα στα χαλάσματα άκουσε παιδικά κλάματα και ουρλιαχτά. Τότε είδε τον πατέρα της οικογένειας να προσπαθεί να βοηθήσει δυο από τις κόρες του. Η γενναία 5χρονη κρατούσε την αδελφούλα της από την μπλούζα για να μην πέσει στο κενό. Ο πατέρας προσπαθούσε να περάσει μέσα από τα χαλάσματα για να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά του, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο μιας και ένα λάθος πάτημα μπορούσε να ρίξει και τα δυο κοριτσάκια στο κενό.

Ωστόσο, η 5χρονη δεν άντεξε… Κουράστηκε να κρατιέται αλλά δεν άφησε την αδελφούλα της από το χέρι της. Τα δυο παιδάκια έπεσαν μαζί στο κενό, με αποτέλεσμα η μικρή Ριχάμ να πεθάνει, σώζοντας την 7 μηνών αδελφή της που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από την κατάρρευση του κτιρίου έχασε τη ζωή και η μαμά των παιδιών.

Print Friendly, PDF & Email