Η Ευρώπη σήμερα – Τα highlights του Τύπου

Η Ευρώπη σήμερα – Τα highlights του Τύπου

Η απόφαση του Eurogroup για το πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 500 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας κυριαρχεί στον σημερινό ευρωπαϊκό Τύπο.

  • Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία βασικά μέτρα, όπως η πιστοληπτική γραμμή ύψους 240 δισ. ευρώ προς τις κυβερνήσεις, σχεδόν 200 εκατ. ευρώ βοήθεια στις επιχειρήσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με έμφαση στους μικρομεσαίους και 100 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα SURE που αποσκοπεί στην προστασία των θέσεων απασχόλησης.

Il Sole 24 Ore: Η Ελλάδα βάζει στο αρχείο την κρίση | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Σύμφωνα με την ιταλική Il Sole, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι χαρακτήρισε το πακέτο ως «πρωτοφανές», ενώ σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Λε Μερ χαιρετίζει την απόφαση για ένα «τεραστίου μεγέθους σχέδιο».

  • Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Χούκστρα εκφράζει την ικανοποίησή του που δεν συμπεριελήφθησαν τα κορωνο-ομόλογα στο πακέτο, όπως αναφέρουν οι ολλανδικές De Telegraaf και De Volkskranf

We staan in de krant! - Klipper Nova Cura

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αναμένει τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 1929 αναφέρουν oι γερμανικές Handelsblatt και Süddeutsche Zeitung, η ιταλική La Stampa και οι γαλλικές Le Figaro και Les Echos.

  • Σύμφωνα με το Bloomberg η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να χαλαρώσει τους κανονισμούς σχετικά με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να επιτρέψει στις κυβερνήσεις να επωμισθούν μέρος του κόστους για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Home en

Τέλος, ο Γερμανός Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει αυτάρκεια στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica και τη γαλλική Le Figaro.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΚΑΡΗ

Greece-Cyprus editor – European Economic Briefing στην εταιρεία themediabrief.com