Η Eurobank αφήνει χωρίς ATM το λιμάνι της Άνδρου – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Χωρίς ΑΤΜ αποφάσισε να αφήσει το λιμάνι της Ανδρου στο Γαύριο η Eurobank. Πρόκειται για το βασικό λιμάνι του νησιού με κίνηση όλο το χρόνο.

Μέχρι τώρα έκλειναν τα υποκαταστήματα και η περιοχή της Βόρειας Άνδρου το έχει πληρώσει καλά όπως τονίζουν οι κάτοικοι, καθώς έχει μείνει μόνο ένα στο Γαύριο. Τώρα καταργούνται και τα ΑΤΜ.

Ολοι αναρωτιούνται το γιατί, αφού δεν υπάρχει κανένα κόστος για την τράπεζα, δεδομένου ότι ο χώρος όπου είναι εγκαταστημένο έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. 

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Γαυρίου στο διευθυντή της Eurobank.

Η επιστολή έχει ως εξής:

     “Αξιότιμε κ. Μπαλαμπανίδη Νικόλαε, διευθυντά του καταστήματος EuroBank Άνδρου, χθες 4/4/22 πληροφορηθήκαμε,ότι ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του    ΑΤΜ της τράπεζας σας,από το Γαύριο στο Μπατσί.              

        Από αυτή την απόφασή σας, έχουν δημιουργηθεί παράπονα και πολλές διαμαρτυρίες από πολλούς κατοίκους.

     Στο Γαύριο που είναι το λιμάνι της Άνδρου,όπως και σε κάθε λιμάνι,είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν ΑΤΜ τραπεζών προς εξυπηρέτηση του κοινού.

     Από το Γαύριο καθημερινά,όλη τη χρονιά,διέρχεται με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων,πάρα πολύς κόσμος.

     Για εμάς καθίσταται απαραίτητη η παρουσία του  ΑΤΜ της EuroBank στο Γαύριο, στο λιμάνι της Άνδρου, προς εξυπηρέτηση και αυτών που θα διέλθουν από το λιμάνι, αλλά και των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής που έχουν συνεργασία με την τράπεζα σας.

   Αν για εσάς πρέπει να εγκαταστήσετε ΑΤΜ στο Μπατσί λόγω τουρισμού, προτείνουμε να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο μηχάνημα ATM.

      Πιστεύουμε ότι θα ξαναεξετάσετε αυτή την απόφασή σας,για το καλό και συμφέρον όλων μας.

Με τιμή

Ο πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου
Χέλμης Νικόλαος”