Η εριστική κυρία υπουργός & Κάτι δεν πάει καλά με την «Ελλάδα 2021»

Η εριστική κυρία υπουργός

Ποιος να το ‘λεγε ότι η ευγενική και καλοσυνάτη τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ θα μετατρεπόταν σε ένα από τα πιο εριστικά κυβερνητικά στελέχη. Η Νίκη Κεραμέως έχει ταλέντο να ανοίγει μέτωπα με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους γονείς και με την αντιπολίτευση.

  • Παρότι ήταν από τα νέα πρόσωπα στα οποία βασίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δημοσκοπήσεις πατώνει και οι υπόλοιποι υπουργοί τη θεωρούν δύσκολη. Είχε, λένε, δώσει μάχη για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, και τώρα αγνοεί τις ανησυχίες για διαρροή προσωπικών στοιχείων των μαθητών.

Μόνο το πνεύμα της φαγωμάρας και των κάθε λογής διχασμών του 1821 φαίνεται να επιβιώνει στην επιτροπή η οποία ανέλαβε να διοργανώσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Δεν χρειάζεται να είναι κανένας μάντης για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με την «Ελλάδα 2021». Το έργο της είναι, προς το παρόν, αόρατο για τον κόσμο.

  • Επιπλέον, η διαχείριση της ιστοσελίδας της, από όπου προβάλλεται η δραστηριότητα της επιτροπής, αποτελεί διαρκώς εστία αρνητικής δημοσιότητας, κυρίως λόγω των αναρτήσεων του καθηγητή και μέλους της Αριστείδη Χατζή, ο οποίος συμμετέχει και στο ΚΕΦΙΜ, το think tank της φιλελεύθερης σκέψης στην Ελλάδα.

Κάπου ανάμεσα στα κείμενά του για τη δικτατορία του Καποδίστρια και για την ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη, παραιτήθηκε από την «Ελλάδα 2021» η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, καθώς από ό,τι φαίνεται έχασε το νόημα της συμμετοχής της σε αυτή. Μαθαίνω ότι και άλλα μέλη της επιτροπής είναι είτε δυσαρεστημένα είτε αποστασιοποιημένα, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου την ερχόμενη Τετάρτη.

ΒΗΜΑτοδότης