Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Blue Economy Forum του Οικονομικού Forum Δελφών

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν χορηγός και συμμετείχε στις συζητήσεις του Blue Economy Forumτης ψηφιακής διάσκεψης με θέμα “Ο Δρόμος για την Πράσινη Ανάκαμψη”, που διοργανώθηκε στις 2 Μαρτίου 2021 από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς, στην Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε με διαφάνεια στους πελάτες και στους καταναλωτές ακριβή επιστημονική πληροφόρηση, ώστε να επιλέγουν συνειδητά τα ψάρια των μελών μας. Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα εξελιγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας, οδηγούς καλών πρακτικών και το ιδιωτικό πρότυπο Πιστοποίησης Fish from Greece, το οποίο, μέσα από εντατικούς ελέγχους διασφαλίζει την ασφάλεια τροφίμων, την υγεία και την ευζωία των ψαριών μας, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και το σωστό περιβάλλον εκτροφής τους.».

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το

2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ.  αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η  ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.