Η ελληνική εταιρεία Relational υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Pepper

Η Pepper European Servicing (PES) ολοκλήρωσε μια σημαντική επένδυση στην ενίσχυση της παρουσίας και των δυνατοτήτων εξυπηρέτησής της στην Ισπανία με την κυκλοφορία μιας μοναδικής νέας πλατφόρμας διαχείρισης δανείων και παγίων στοιχείων, που αναπτύχθηκε από την ελληνική εταιρεία Relational, η οποία θα επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας τόσο στην Ισπανία όσο και την Ευρώπη.

Η μοναδική και ιδιόκτητη πλατφόρμα «Atlas» επιτρέπει στην PES να παρέχει κορυφαίες λύσεις εξυπηρέτησης και διαχείρισης δανείων και παγίων στοιχείων για στεγαστικά και εμπορικά δάνεια, καθώς και για μη εξασφαλισμένα δάνεια, στην ισπανική αγορά, η οποία έχει ήδη υπερβεί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αξίας δανείων υπό διαχείριση (AUM).

Η πλατφόρμα, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη κορυφαία εταιρεία χρηματοοικονομικών λύσεων Relational, θα υποστηρίξει τα σχέδια της PES να αναπτύξει πολλαπλάσια στα επόμενα τρία χρόνια τα υπό διαχείριση δάνεια και περιουσιακά στοιχεία της ισπανικής της θυγατρικής εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται με την επωνυμία Pepper Spanish Servicing (“PSS”).

Με περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και μια αναγνωρισμένη άνω των 880 ατόμων ομάδα στην Ευρώπη, η PES συνέχισε τα τελευταία χρόνια να δημιουργεί ισχυρές θέσεις στην αγορά και μακροχρόνιες πελατειακές σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Fraser Gemmell, Διευθύνοντα Σύμβουλο της PES, βασικός παράγοντας ανάπτυξης θα είναι η αυξανόμενη ζήτηση από τις τράπεζες, τα hedge funds, τα private equity funds και τους θεσμικούς επενδυτές για εξειδικευμένες εταιρείες όπως η PSS με μοναδική ικανότητα διαχείρισης εξυπηρετούμενων και μη δανείων για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών ενυπόθηκων δανείων, Buy to Let (BTL), επαγγελματικών ακινήτων, καθώς και καταναλωτικών δανείων.

«Η Ισπανία έχει μια ισχυρή μακροοικονομική προοπτική για την PSS και η έναρξη της πλατφόρμας Atlas θα την καταστήσει την κορυφαία εταιρία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης δανείων στην Ισπανία, αγορά η οποία είναι στρατηγικά κρίσιμη για την ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη. Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε αυτή την αγορά και να δημιουργήσουμε το τρίτο για την Pepper σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο, μετά τις ιρλανδικές και βρετανικές εταιρίες μας.  Αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες που αναδύονται για εμάς στην Ισπανία και θα δώσει τεράστια δυναμική στις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες».

Ο Ιωάννης Παπαευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Relational, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης της πλατφόρμας, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την PES και την επιτυχή μεταφορά στοιχείων και δεδομένων στην πλατφόρμα Atlas. Ένας βασικός στόχος για εμάς ήταν να αναπτύξουμε μια μοναδική πλατφόρμα, βασισμένη σε μια σειρά από καθιερωμένους μηχανισμούς λογιστικής δανείων, οι οποίοι θα διαφοροποιούσαν την PSS ως προς τις δυνατότητές της και θα ξεπερνούσαν τις απαιτήσεις της PES για ένα πολύ ικανό σύστημα διαχείρισης δανείων και παγίων στοιχείων στην Ισπανία. “