Η Ελλάδα Χόλιγουντ, όχι στα λόγια αλλά στα νούμερα!

  • Η Ελλάδα Χόλιγουντ όχι στα λόγια αλλά στα νούμερα!

Περισσότερες από 110 οπτικοακουστικές παραγωγές (ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ) εκ των οποίων 50 διεθνείς, έχουν γυρισθεί σε ελληνικό έδαφος μέσα στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) που υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αυτή τη στιγμή είναι ο πιο νευραλγικός μοχλός σχετικός με γυρίσματα ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας.

  • Οι πόρτες άνοιξαν χάρη κυρίως, στο περίφημο 40% cash rebate (επιστροφή σε μετρητά), το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που εξυπηρετεί την παραγωγή με επιστροφή σε μετρητά ένα σημαντικό μέρος των επιλέξιμων δαπανών της στην Ελλάδα.

«Όταν ξεκινήσαμε το cash rebate δεχτήκαμε έντονη κριτική» ανέφερε προσφάτως ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ.

  • «Σε λιγότερο από τρία χρόνια όμως, φέραμε πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη χώρα και γυρίσματα σε πάνω από 100 ελληνικές τοποθεσίες».

Καθόλου άσχημα θα πω με την σειρά μου για μια χώρα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απαγορευτική για τους ξένους που ήθελαν διακαώς να γυρίσουν ταινίες σε τοποθεσίες της.