Η Διάσταση και οι Διαρροές

Διάσταση

Να ξέρετε πως υπάρχει μια υποβόσκουσα –για την ώρα– κόντρα μεταξύ υπ. Πολιτισμού και λοιμωξιολόγων. Το υπουργείο θεωρεί πως οι λοιμωξιολόγοι υποτιμούν διαρκώς τον χώρο του πολιτισμού, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να «σφραγίσει» μέχρι νεωτέρας.

Το ΥΠΠΟ αντιτείνει πως το μείζον αυτή τη στιγμή δεν είναι τα θέατρα «που τηρούν όλα τα μέτρα», αλλά οι πλατείες όπου «όλα είναι ανεξέλεγκτα», όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου, προσθέτοντας πως η πολιτική «πονάει χέρι, κόβει χέρι» στον πολιτισμό δεν θα γίνει ανεκτή.

Διαρροές:

Από τις διαρροές για το ποιος «έτρεξε» την επένδυση της Microsoft έλειπε το όνομα του Αδ. Γεωργιάδη. «Καλά, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε ρόλο στον ερχομό της επένδυσης;» αναρωτήθηκαν –εύλογα– πολλοί.

 

Ρώτησα σχετικά και η απάντηση ήταν πως τις διαπραγματεύσεις από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης τις έκανε ο Παπαθανάσης κατόπιν συνεννόησης με τον Αδωνι. Η λεπτομέρεια, βέβαια, εδώ είναι πως ο Παπαθανάσης ως αναπληρωτής δεν αναφέρεται στον Γεωργιάδη. Αλλά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του συνομιλητή μου.

ΠΗΓΗ: Θεωρείο (06/10/20) του Σταύρου Παπαντωνίου στην ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ