Η ΔΕΗ αυξάνει τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Συμφωνίες με επιχειρήσεις

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για δημιουργία δικτύου φορτιστών σκοπεύει η ΔΕΗ ώστε να έχουν ουσία τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων,.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η τοποθέτηση – πανελλαδικά – 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα.

«Εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Στάσσης, ανακοινώνοντας την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Fraport Greece, τη Beat και την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Τα τρία MoU εστιάζουν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης και παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στα καταστήματα της «ΑΒ Βασιλόπουλος», στις πιάτσες ταξί και στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece.

Oπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η συνεργασία με τη Fraport Greece αφορά τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν δυνατότητες πιθανών συνεργειών στην ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και τις δυνατότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

Το MoU με την «ΑΒ Βασιλόπουλος» προβλέπει τη διερεύνηση αντίστοιχης συνεργασίας στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, και το ΜοU με την Βeat στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε πιάτσες ταξί, στην ανάπτυξη κοινών προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Beat, όπως και την αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, που θα επιλέξουν καθαρά και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.