Η Cineworld κλείνει τις αίθουσές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ – Απώλεια έως και 45.000 θέσεων εργασίας

H Cineworld θα κλείσει όλες τις αίθουσές της στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αργότερα αυτήν την εβδομάδα, αφήνοντας έως και 45.000 ανθρώπους άνεργους, καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει μετά τον αντίκτυπο της κρίσης από τον νέο κορωνοϊό στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η δεύτερη παγκοσμίως αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο, η οποία επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή της ότι εξετάζει όλους τους τρόπους συγκέντρωσης επιπρόσθετων κεφαλαίων, σημειώνει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της και στις 536 Regal αίθουσές της στις ΗΠΑ και στις 127 Cineworld και Picturehouse αίθουσές της στη Βρετανία από τις 8 Οκτωβρίου.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο του Reuters και βρετανικών μέσων ενημέρωσης όσον αφορά το κλείσιμο των αιθουσών της, η εταιρεία αναφέρεται σήμερα στην ανακοίνωσή της στο εύρος των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές του βοηθητικού προσωπικού, όπως καθαριστές και εργαζόμενοι στην ασφάλεια, μαζί με τους δικούς της υπαλλήλους.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες είχαν σημειώσει βουτιά άνω του 80% φέτος, έπεσαν σήμερα περαιτέρω κατά 60% σε ένα ιστορικά χαμηλό επίπεδο μέσα σε δέκα λεπτά από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

«Η Cineworld θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ανακοινώσει οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια για την επανάληψη των δραστηριοτήτων της σε αυτές τις αγορές εν ευθέτω χρόνω, όταν οι βασικές αγορές θα έχουν πιο συγκεκριμένη καθοδήγηση για το καθεστώς της εκ νέου λειτουργίας τους» αναφέρει η εισηγμένη στη Βρετανία εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει πότε θεωρεί πιθανό να ξανανοίξουν οι αίθουσές της.

Επισημαίνει επίσης ότι οι κύριες εμπορικές προτεραιότητές της περιορίστηκαν στην περικοπή των δαπανών και στη διατήρηση της ρευστότητάς της.

Η Cineworld άρχισε να ανοίγει ξανά τις αίθουσές της τον Ιούλιο με τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, αλλά η περαιτέρω αναβολή της κυκλοφορίας της ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die» και άλλων ταινιών, όπως το «Black Widow» της Marvel, έδωσαν μια δυσοίωνη εικόνα για τους επόμενους μήνες.

«Χωρίς αυτές τις νέες κυκλοφορίες, η Cineworld δεν μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία (…) την ανάσα δυνατών εμπορικών ταινιών που χρειάζονται για να σκεφθούν να επιστρέψουν στις αίθουσες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.