Η χώρα μας παρέλαβε χθες τις πρώτες 60.000 δόσεις παιδικού εμβολίου

FILE PHOTO: A girl receives the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine in Lansdale, Pennsylvania, U.S., December 5, 2021. REUTERS/Hannah Beier/File Photo

Έφθασαν τα πρώτα 60.000 παιδικά εμβόλια

  • Η χώρα μας παρέλαβε χθες 60.000 δόσεις παιδικού εμβολίου. Περίπου 29.000 παιδιά 5-11 ετών έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

14.12.2021, 06:20

 

  • Παρά το γεγονός ότι τρέχουν οι ειδήσεις για τα σχέδια του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, για τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστεί λέω να αρχίσω με κάτι θετικό που αφορά την πανδημία,. Γιατί με σχεδόν 100 θανάτους την ημέρα και πάνω από 700 διασωληνωμένους η πανδημία είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί όχι μόνον την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι λοιπόν, κάθε θετικό νέο για αναχαίτιση του φονικού ιού έχει τη σημασία του.

Η χώρα μας λοιπόν παρέλαβε χθες 60.000 δόσεις παιδικού εμβολίου. Περίπου 29.000 παιδιά 5-11 ετών έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

  • Τι διαφέρει το παιδικό εμβόλιο από τα άλλα εμβόλια;

Περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων, ενώ τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με το ατομικό βιβλιάριο υγείας, που θα φαίνονται τα εμβόλια που έχουν κάνει. Τα εμβόλια ενδείκνυνται, καθώς αν και τα παιδιά νοσούν ελαφρά, παραμένει ο κίνδυνος – έστω μικρός, για σοβαρή νόσηση.

  • Τα εμβόλια θα προστατεύσουν τα παιδιά, θα τα βοηθήσουν να παρακολουθούν στις δραστηριότητές τους, ενώ ο εμβολιασμός τους θα συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, κυρίως των πιο ευάλωτων. Η αύξηση των εμβολιασμών συντελεί επίσης στη μείωση του κινδύνου των μεταλλάξεων.