(Ι) Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) 02-10-2020

Μην ασχολείστε ξέρετε με τι… Κοιτάτε μετοχές και όχι δείκτες… ΟΧΙ ανοίγματα στους κωδικούς.

  • Δόξα τω ταμπλώ, υπάρχουν μερικές δεκάδες τίτλων που αξίζουν και με το παραπάνω την στήριξη των επενδυτών.

Από όλα τα πατώματα…

  • Από τα χαμηλότερα (αυτά που όταν πας ταμείο πιο ευτυχής δεν γίνεται)
  • Μέχρι τα υψηλότερα (αυτά για τα υψηλά βαλάντια που δεν αντέχουν αρνητικά επιτόκια και λιμνάζοντα κεφάλαια).

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ΑΛΜΥ – ΚΟΥΑΛ – ΙΛΥΔΑ – ΕΛΧΑ – ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ – ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ – CENER – AEGEAN –  BYTE – KOYEΣ – ΦΡΛΚ.


Results (ΤΡΙΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ) – ποιοί έχουν ήδη ενημερώσει

04/11/20 | Mytilineos (3Q20)

05/11/20 | ELPE (3Q20)

12/11/20 | Titan Cement (3Q20)

24/11/20 | Fourlis Holding (3Q20)

25/11/20 | OPAP (3Q20)

26/11/20 | LAMDA Development (3Q20)

30/11/20 | ATHEX Group (3Q20)


ΣΗΜΕΡΑ EXOYME ΚΑΙ το… επεισόδιο ΤΡΑΜΠ και Covid19 – μεγάλες πιέσεις δείχνουν τα futures στην Wall

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – FAST FINANCE: Το Ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε την προσπάθεια τεχνικής αντίδρασης χαμηλού κόστους, προσεγγίζοντας τους ΚΜΟ expo 25 & 50 ημερών που αποτελούν και τις πρώτες σημαντικές τεχνικές αντιστάσεις του. Οι χαμηλοί όγκοι στην εξελισσόμενη αντίδραση δεν μας ικανοποιούν ιδιαίτερα, αφού για να υπάρξει πειστική ανοδική συνέχεια με προοπτικές,  θα απαιτηθούν μεγαλύτεροι όγκοι συναλλαγών .
Οι συνεχιζόμενες ανακοινώσεις αρνητικών μακροοικονομικών μεγεθών, τροφοδοτούν την απαισιοδοξία στην πραγματική οικονομία, όπως φάνηκε και από την κάμψη του Δείκτη οικονομικού κλίματος (ΙΟΒΕ), για 3ο συνεχή μήνα. Έτσι από το 90,8 του Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο προσγειωθήκαμε, αργά αλλά σταθερά, στο 89,5 και έπεται η συνέχεια, όσο βαδίζουμε προς ένα δύσκολο Χειμώνα, με αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις..
Βασικότερος  λόγο της απαισιοδοξίας των καταναλωτών είναι  τα προβλήματα από την επανάκαμψη του covid-19, που όχι μόνο δε εξομαλύνονται, αλλά μεγεθύνονται όσο περνά ο καιρός και βαδίζουμε προς μια νέα χειμερινή έξαρση της πανδημίας.
Ως αναφορά τα Ελληνοτουρκικά, αν και η εκτόνωση βραχυπρόθεσμα λειτούργησε θετικά για την τεχνική αντίδραση της αγοράς, όλοι αναμένουμε τις αποφάσεις από την 2-μερη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., αν και δεν περιμένουμε πολλά, από μια άβουλη & οικονομικά εκτεθειμένη στην Τουρκική οικονομία, Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουν οτι  τα μακροχρόνια προβλήματα μας με τον «κακό γείτονα» δεν πρόκειται να λυθούν, ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα, οδηγώντας  σε μια μακροχρόνια, επώδυνη και κοστοβόρα διαδικασία συμβιβασμών..
Τα Διεθνή χρηματιστήρια, με τις συνεχείς υποστηρικτικές δηλώσεις, τις ενέσεις ρευστότητας, αλλά και την διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων από FED & EKT, συνεχίζουν την αντίδραση τους προσεγγίζοντας και αυτά τεχνικές αντιστάσεις τους.. Όμως οι insiders βρίσκονται εδώ και καιρό στο στρατόπεδο των πωλητών, λαμβάνοντας υπόψη τους, τις προειδοποιήσεις έγκριτων αναλυτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.
Ειδικά οι Αμερικάνικές εκλογές μπορούν να μετατραπούν στον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας & μεταβλητότητας στο εγγύς μέλλον, μαζί με αλλά προβλήματα που είχαμε υποτιμήσει, ή ξεχάσει και  επανέρχονται δριμύτερα, με κυριότερα αλλά όχι μόνα, το 2o κύμα  της πανδημίας και το άτακτο Brexit..
Παρά τα ανωτέρω προβλήματα, η Ελληνική ομολογιακή αγορά εξακολουθεί να δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά, με τους Ελληνικούς κρατικούς τίτλους να συνεχίζουν να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η απόδοση της 15-ετούς & 25-ετούς έκδοσης καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά, παρά την εκτίναξη του Δημοσίου χρέους σε νέα ιστορικά υψηλά και την καταβαράθρωση του ΑΕΠ..
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα, παραμένει αρνητική μετά την καθοδική διάσπαση  των ΚΜΟ expo 25 & 50 ημερών. Πλέον οι ΚΜΟ expo 25 (ΓΔ 634,40, FTSE 1517,32) & 50 (ΓΔ 636,60 FTSE 1526,38) αποτελούν τις πρώτες κοντινές αντιστάσεις, και μόνο έγκυρη διάσπαση τους μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης σε συνδυασμό με την σημαντική  αύξηση του όγκου συναλλαγών.
  • Υπενθυμίζουμε τα ανωτέρα όρια της συσσώρευσης  του Γ.Δ. βρίσκονται στις 670 μονάδες και του FTSE στις 1600 μονάδες προσδιορίζοντας και τα τεχνικά επίπεδα αντιστάσεων, πάνω από τα οποία ( αν κατοχυρωθούν πειστικά) αλλάζουμε την μεσοπρόθεσμη στάση μας. Αντίστοιχα ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει την απογοητευτική του πορεία και μόνο έγκυρη ανοδική διάσπαση των 320 μονάδων μπορεί να αλλάξει την εικόνα απαξίωσης.
Το νέο σχέδιο της Τράπεζας Ελλάδος για δημιουργία Bad Bank και εκχώρηση περίπου  40 δις κόκκινων δανείων σε αυτή, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά μέχρι την οριστικοποίηση του και την εφαρμογή του δεν αποκλείονται αρνητικές εκπλήξεις & αύξηση της μεταβλητότητας. Εξ’ άλλου το παράδειγμα της Eurobank με το πρόγραμμα Κairo Mezz, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την τελευταία 10-ετία ότι όσο ωραία και αν ήταν τα σχέδια, το τελικό αποτέλεσμα πάντα οδηγούσε σε μείωση αποτιμήσεων…
  • Συμπερασματικά, στο Διεθνές όσο και στο εγχώριο περιβάλλον οι επενδυτικές συνθήκες παραμένουν ευμετάβλητες. Εκτιμούμε ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία θα έχουν συνέχεια, αλλά και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, όσο βαδίζουμε προς τον χειμώνα, αυξάνοντας την μεταβλητότητα.
  • Οι 610 μονάδες του ΓΔ και οι 1465 του FTSE πρέπει να διαφυλαχθούν ως «κορη οφθαλμού» για να αποφύγουμε χαμηλότερα επίπεδα.
Επιπλέον, επιμένουμε ότι παρά τα αυξημένα αντανακλαστικά που χρειάζονται, η στόχευση εταιριών με καλά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια και υψηλές μερισματικές αποδόσεις είναι επιβεβλημένη. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου του 2020, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αστοχίες στην επιλογή εταιριών…

ΑΥΤΟ από την ΥΠΟΓΑ του αδερφού ΜΙΧΑΛΗ

  • ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ είναι… επικίνδυνος, καθότι αντιλαμβάνεται πολλά.

BIOXAΛΚΟ- ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας…Το 299 είναι κοντινή αντίσταση που θελει βραχυπρόθεσμα προσοχή. Σε μεγάλη εικόνα στόχο έχει το 340 επίπεδο. Το 270 κοντινή στήριξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

LAVIPHARM- Συνεχής βελτίωση μεγεθών, ο όμιλος παραμένει λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων σε επιτήρηση , η εταιρεία εμφανίζει ΙΔΙΑ κεφάλαια θετικά κατά 33,3 εκατ. ευρώ. Δεν θα είναι δύσκολο να βγει προσεχώς από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, αν συνεχίσει να ενισχύει τα αποτελέσματα της.  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.