Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση  παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς πριν από λίγο, ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, Αλεξ Χοκ αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η επαν-ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς, θα οδηγήσει αυτομάτως στην απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή από τη χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο αναμένεται να λήξει το σίριαλ με πρωταγωνιστή το Νο.1 του παγκόσμιου τένις και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Χοκ.

«Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Djokovic. Η κυβέρνηση Μόρισον, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η νομική ομάδα του Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Αν δεν το κάνει, ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα. Αν το κάνει, όπως αναφέρουν όλες οι πηγές, ελπίζει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες μακριά από την έναρξη του Australian Open (17/01).

Όπως αναφέρει η αυστραλιακή The Age, επικαλούμενη πηγή από το περιβάλλον του Djokovic αποκάλυψε πως η νομική του ομάδα κινείται προς την ένσταση, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η ακρόαση θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια των γραπτών υποβολών και των προφορικών αποδείξεων.