Η αστυνομία στα Χανιά ζητάει τα στοιχεία μαθητών που ξεκίνησαν την κατάληψη

Μετά την ενημέρωση του σχολείου για την κατάληψη, η αστυνομία ζήτησε τα στοιχεία των παιδιών που την ξεκίνησαν, προκειμένου να σχηματίσει δικογραφία!

  • Τα στοιχεία των παιδιών που ξεκίνησαν την κατάληψη σε σχολείο των Χανίων ζητάει από αυτό η αστυνομία! Η τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr φέρνει στο «φως» ένα έγγραφο, που απεστάλη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανιών στο εν λόγω σχολείο, μετά την ενημέρωση, ωστόσο, από το ίδιο το σχολείο για την κατάληψη!

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, η αστυνομία ενημερώθηκε, πρώτον, ότι στις 29 Σεπτεμβρίου (την περασμένη Τρίτη δηλαδή), στις 5:30 το πρωί, «ομάδα 6-7 μαθητών που πρόσφατα εκλέχθηκε στο 15μελές» έκλεισε την εξωτερική πόρτα του σχολείου «με σκοπό τον χαβαλέ» και, δεύτερον, ότι το σχολείο επικοινώνησε με τους κηδεμόνες των παιδιών, αλλά μόνο ένας σήκωσε το τηλέφωνο.

Με βάση την ενημέρωση, λοιπόν, από το σχολείο, η αστυνομία απάντησε και του ζήτησε τα πλήρη στοιχεία, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των γονιών-κηδεμόνων τους, ενώ σημειώνει, μάλιστα, ότι θέλει να μάθει και τη θέση των γονιών για την κατάληψη!

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι οι καθηγητές και οι διοικήσεις των σχολείων αρνούνται κατηγορηματικά να γίνουν… καταδότες των μαθητών τους, αφού, μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών ενστερνίζονται τα αιτήματα των παιδιών και συμμετείχαν σε δράσεις για ασφαλέστερα σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Πρόσφατα, δε, η ΟΛΜΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που αποφάσισε να ξεκινήσουν στα σχολεία μαθήματα με τηλεδιάσκεψη και όσοι μαθητές συμμετέχουν σε κατάληψη να παίρνουν απουσία, ενώ θα σχηματίζεται και ποινική δικογραφία.