Η αποκαθήλωση του “μπροκεράδικου” και το θείο δώρο της Intracom

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΜΠΡΟΚΕΡΑΔΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Φίλοι μικρομέτοχοι, τα αποτελέσματα των stress tests ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στη μαύρη προπαγάνδα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. Εκτός από τους γνωστούς άγνωστους σκοταδιστές της ελληνικής ενημέρωσης πρωτεργάτης της μαύρης προπαγάνδας ήταν γνωστό μπροκεράδικο του Λονδίνου. 

  • Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πέρσι τον Ιούλιο είχαμε γράψει ειδικό άρθρο εδώ στο www.mikrometoxos.gr λέγοντας σε ποια μετοχή παίζει την φήμη του γνωστό μπροκεράδικο του Λονδίνου. Η πραγματικότητα, δυστυχώς για αυτούς, είναι οδυνηρή. 

Μας είχαν τρελάνει από πέρσι το καλοκαίρι ότι ειδικά η ALPHA BANK δεν θα πετύχει τους στόχους του ESM για το 2017 και τα stress tests θα δείξουν ότι θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα επίσημα στοιχεία είναι η πλήρης αποκαθήλωσή τους. Η ALPHA BANK ήταν με διαφορά η καλύτερη τράπεζα. 

  • Για να καταλάβετε, πολλοί που προμοτάρανε την ΕΘΝΙΚΗ, προσγειώθηκαν ανώμαλα βλέποντας με βάση το δυσμενές σενάριο το CET1 να είναι στο 6.92% με αυτό της ALPHA BANK στο 9.69%.
  • Τέτοια σφαλιάρα δεν την περίμενε το μπροκεράδικο. Η Goldman Sachs στο τελευταίο της report (βλ. παρακάτω) δίνει BUY μόνο την ALPHA BANK με τιμή στόχο τα 2.55€. Αυτό λέει πολλά …

  • Η ALPHA BANK, ότι και να γίνει, αύξηση δεν θα κάνει. Το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα 2.19€ με υψηλό τα 2.21€ είναι μαχαιριά στην καρδιά στο μπροκεράδικο του Λονδίνου.

Η στήλη ως γνωστό, για το 2018 έχει βάλει στα 8 top pick της τη μετοχή της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Δυστυχώς, με το που πέρασαν τα stress tests οι τράπεζες, οι μαύροι προπαγανδιστές ξεκίνησαν να λένε ότι παρόλο που πέρασαν τα stress tests οι τράπεζες να μη χαιρόμαστε, θα χρειαστούν αυξήσεις το 2019. Συγχρόνως, με το που έσκασε η ιστορία με τα FOLLI-FOLLIE, οι ίδιοι πρωτοστάτησαν στην παραφιλολογία ότι υπάρχει και άλλη μετοχή που έχουν βάλει στο στόχο τους οι αμερικάνοι. 

Πάλι διαψεύστηκαν με επίσημη συνέντευξη του ιδιοκτήτη σε άλλο site. 

Φίλοι μικρομέτοχοι, 

βρίσκουμε την ευκαιρία να σας πούμε ξανά ότι δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κάποια εταιρεία ή με κάποιο μεγαλομέτοχο. Είμαστε φανατικοί των αριθμών και άνθρωποι του φωτός και της αλήθειας. Τώρα επειδή ξέρετε, ότι η αλήθεια πολλές φορές πονάει και επειδή εμείς είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, πραγματικά δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα κανενός. Για αυτό γράφουμε  πάντα την αλήθεια των αριθμών. 

Τώρα, επειδή δεν έχουμε δυστυχώς τον χρόνο να αναλύσουμε όλες τις εταιρείες για αυτό γράφουμε για ορισμένες που έτυχε να πέσουν στην αντίληψη μας. 

Για εμάς, φίλοι μικρομέτοχοι, έχει τεράστια σημασία η κεφαλαιοποίηση μια εταιρείας. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των FOLLI-FOLLIE. Άλλο να αγοράζεις FOLLI-FOLLIE στα 18€ και άλλο στα 7€. Μέρα με τη νύχτα. 

Η συνεδρίαση της 08/05 μας επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη που εμείς την βρήκαμε σαν θείο δώρο. Η μετοχή της ΙΝΤΡΑΚΟΜ βρέθηκε στο -30% και στα 0.5320€. Για εμάς, ήταν τεράστια ευκαιρία αγοράς. 

Δεν ενστερνιζόμαστε τη μαύρη προπαγάνδα! 

Ο όμιλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Στα 0,5320€ ειχε μια κεφαλαιοποίηση 70,75 εκ ευρώ. Με το χθεσινό κλείσιμο 0,7420€ η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 98,7 εκ ευρώ. Όταν βάλαμε τη μετοχή στην αρχή της χρονιάς στα top picks ευελπιστούσαμε ότι στο 2017 θα γυρνούσε σε κερδοφορία. Επιβεβαιωθήκαμε.

 Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ από ζημίες 3,011 εκ ευρώ γύρισε σε κέρδη 925 χιλ ευρώ. Θα μας πείτε όλοι, ε και???? Για εμάς είναι πολύ σημαντικό πριν αποφασίσουμε αν μια εταιρεία είναι φθηνή η όχι να πιστεύουμε ότι στο παρόν και στο μέλλον θα βγάζει κέρδη για τους μετόχους της μητρικής. Γιατί όπως καλά ξέρετε η ΙΝΤΡΑΛΟΤ δεν βγάζει κέρδη για τους μετόχους της μητρικής αλλά βγάζει ένα σκασμό ζημιές. 

Για να δούμε τώρα λίγο καλύτερα τα αποτελέσματα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ για το 2017 

Mας άρεσε πάρα πολύ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έβγαλε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές. Το 2017 έβγαλε 26,54 εκ ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές με την κεφαλαιοποίηση στα 98,7 εκ ευρώ δίνει μία απόδοση της τάξης του 26.89%. 

Ακόμα μας άρεσε ότι με σχεδόν τον ίδιο κύκλο εργασιών από 401,6 εκ ευρώ σε 397,1 εκ ευρώ τα προ φόρων κέρδη τετραπλασιάστηκαν από 1 εκ ευρώ σε 4,16 εκ ευρώ και συγχρόνως μειώθηκαν οι απαιτήσεις από πελάτες και λοιπές απαιτήσεις από 241 εκ ευρώ σε 210 εκ ευρώ. Το άσχημο είναι ότι ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε από 70 εκ ευρώ σε 95,26 εκ ευρώ. Δηλαδή έχει ένα NET DEBT/EBITDA 2017a = 3.24. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αυτός ο δείκτης να μην ανέβει άλλο. 

Αυτό που μας αρέσει είναι ότι έχει επενδύσεις σε ακίνητα 62,5 εκ ευρώ. Εφόσον η εταιρεία καταφέρει μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να πάρει 62,5 εκ ευρώ που έχει στα βιβλία της θα καταφέρει να ρίξει τον καθαρό της δανεισμό στα 32,7 εκ ευρώ. 

Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ στα 0,7420€ παίζει με ένα EV/EBITDA 2017a = 6,61. Εμείς πιστεύουμε ότι η μετοχή μπορεί αργά και σταθερά παρόλο που αποχωρεί το HORIZON fund να πάει ξανά στο 1€ που άλλωστε είχε δει και πρόσφατα. 

Στις 29/01/2018 ένα μήνα από τότε που την είχαμε βάλει στα top picks έκανε υψηλό η μετοχή 0,962€ και κλείσιμο 0,962€. Η πεμπτουσία του trade. Πουλάς μέχρι τα 0,9300€ και λόγω τύχης τα αγοράζεις στα 0,5320€. Καλύτερα δεν γίνεται. Για αυτό πάντα φωνάζουμε και λέμε να κλειδώνουμε τα κέρδη μας. Η απληστία είναι κακό πράγμα.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Aπό τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email