Η Άννα στην κούρσα του ΟΟΣΑ- Θυμίζει… Euro 2004 η πορεία της

Η Άννα στην κούρσα του ΟΟΣΑ. Θυμίζει…Euro 2004 η πορεία της

Στο Final-4 της διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενου Γ.Γ. του ΟΟΣΑ βρίσκεται από χθες η Άννα Διαμαντοπούλου μετά την ολοκλήρωση και του τρίτου γύρου αξιολόγησης που οδήγησε στην απόσυρση μίας πολύ σοβαρής υποψηφιότητας, του Δανού νυν Αναπληρωτή Γ.Γ. του Οργανισμού, Ul.Knudsen. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν χρειαστεί τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού – και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσες πολλές και τόσο δυνατές υποψηφιότητες. Γεγονός που αναδεικνύει το, χωρίς προηγούμενο, υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενους γύρους αξιολόγησης είχαν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία Προέδρου της Εσθονίας K.Kaljulaid, του μέχρι πρότινος Υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B.Morneau, του νυν Υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M.Kurtyka, του τέως αναπληρωτή ΠΘ της Τσεχίας V.Dlouhy καθώς και του αναπληρωτή διευθυντής του Trump στον Λευκό Οίκο, C.Liddell. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, ελάχιστοι περίμεναν την εντυπωσιακή πορεία της Άννας Διαμαντοπούλου στη διαδικασία. Ετσι κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα τη μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.

Πλέον όλα είναι ανοιχτά. Στην κούρσα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ έχουν παραμείνει εκτός της κυρίας Διαμαντοπούλου, η πρώην επίσης ευρωπαία επίτροπος σουηδή C. Malmstrom, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Μ. Cormann και ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, P.Hildebrand. Και οι τρεις ήταν εξαρχής μεταξύ των μεγάλων φαβορί. Τα φώτα όμως πλέον πέφτουν εκ των πραγμάτων στο επίτευγμα της ελληνικής έκπληξης και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου / της επόμενης ΓΓ του ΟΟΣΑ θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου.

***