Η Amazon ξεκινά το δικό της ψηφιακό νόμισμα (12.2.2021)

Η Amazon ξεκινά το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η Amazon, η τεράστια πλατφόρμα υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και υπολογιστικών σύννεφων, σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα έργο ψηφιακού νομίσματος καθώς έχει αρχίσει να προσλαμβάνει προσωπικό στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με διάφορες θέσεις εργασίας που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, η αμερικανική εταιρεία ονόμασε το νέο έργο «Ψηφιακές και αναδυόμενες πληρωμές», το οποίο θα επιτρέψει τη μετατροπή μετρητών σε ψηφιακό νόμισμα.

«Αυτό το προϊόν θα επιτρέψει στους πελάτες να μετατρέψουν τα μετρητά τους σε ψηφιακό νόμισμα, το οποίο μπορούν να απολαύσουν χρησιμοποιώντας το σε διαδικτυακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων αγορών για αγαθά ή / και υπηρεσίες όπως το Prime Video», ανέφερε μια από τις θέσεις εργασίας στο έργο.

Μία άλλη θέση για έναν διαχειριστή ανάπτυξης λογισμικού ανέφερε ότι το έργο θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στις υπηρεσίες πληρωμών στις αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο, η Amazon δεν παρείχε πολλές από τις λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία.

«Πραγματοποιούμε το 3ετές όραμά μας με μια ολοκαίνουργια πρωτοβουλία για αναδυόμενες χώρες ξεκινώντας από το Μεξικό», σημείωσε μια θέση εργασίας. «Εκτός από αυτήν την πρωτοβουλία, η κατοχή εμπειρίας από άκρο σε άκρο για τους πελάτες μας από τη Βραζιλία είναι επίσης διαθέσιμη.»

Η εταιρεία προσλαμβάνει για διάφορες θέσεις στο έργο. Αν και η πρωτοβουλία αφορά τις αναδυόμενες αγορές, εντάσσεται και σε ανώτερα στελέχη στα κεντρικά γραφεία του στο Σιάτλ.

Η αναδυόμενη βιομηχανία ψηφιακών πληρωμών

Με τα χρόνια, η Amazon έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε δραστηριότητες σε πολλές χώρες. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ινδία, η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τοπικά αναπτυσσόμενες αλλά τώρα ξένες πλατφόρμες, οι οποίες ώθησαν την Amazon να ξεκινήσει αρκετές υπηρεσίες πληρωμών.

Αν και το Facebook προσπαθεί να λανσάρει το δικό του ψηφιακό νόμισμα και αντιμετωπίζει ρυθμιστικές εντάσεις, η Amazon πιθανότατα ακολουθεί την ασφαλέστερη διαδρομή, σύμφωνα με την ασαφή περιγραφή του έργου.

Οι ψηφιακές πληρωμές σε νόμισμα μπορεί να είναι μια υπηρεσία υποχώρησης τα επόμενα χρόνια, ειδικά με την τάση πολλών μεγάλων εταιρειών. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Tesla αποκάλυψε πρόσφατα τις προθέσεις της να δεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής μετά από επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο ψηφιακό νόμισμα.

Δανάη Γκόλια