Η αλήθεια για την επένδυση Στάσση στην Τζια

  • Το οικόπεδο αλλά και η αδειοδότηση για το κτίσμα αποκτήθηκαν το 2018 και 2019 όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Στάσσης εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα
Σχετικά με δημοσιεύματα για την αγορά οικοπέδου και κατασκευή κατοικίας στην Τζια από τον Γιώργο Στάσση, πρόεδρο και Διευθύντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κύκλοι τόσο της ΔΕΗ όσο και της κυβέρνησης επισημαίνουν, προς αποκατάσταση της αλήθειας,  πως η αγορά του οικοπέδου έγινε το 2018, όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια ο κ. Στάσσης ουδεμία σχέση είχε με τη ΔΕΗ.

Εκείνη την εποχή ο κ. Στάσσης εργάζονταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, θέση που κατείχε για μια 15ετία, σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η ιταλική ENEL. Μάλιστα οι αμοιβές του σε αυτές τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ήταν σαφώς πολύ υψηλότερες από αυτήν της ΔΕΗ.


Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως πέρα από την αγορά του οικοπέδου το 2018 και η αδειοδότηση (αίτηση και έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) για την ανέγερση του κτίσματος έγινε και αυτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.
Πρόκειται για δύο σπίτια 246 τ.μ το καθένα, που προορίζονται για εκμετάλλευση ενώ ο αριθμός 759 που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά αλλά με τον όγκο του κτιρίου.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η κυβέρνηση θα στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για να μειώσει τα βάρη που σηκώνουν από την διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ για ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του κ. Στάσση και τις σχετικές αναφορές Πολάκη, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν θέλει να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα προσκομιστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών του πρόεδρου και Διευθύντα Συμβούλου της ΔΕΗ.