Χ.Α: Η αφλογιστία της αγοράς έχει αποτυπώσει στο διάγραμμα μια πτωτική σκιά αδυναμίας

AENAON MARKETS : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 07/12/2018

Βρεγμένο αποδείχθηκε τελικά το διαγραμματικό «σπίρτο» για την ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη πάνω από το σημαντικό  επίπεδο αντίστασης και αλλαγής τάσης των 660 μονάδων. Η αφλογιστία αυτή  έχει αποτυπώσει στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών μια πτωτική σκιά αδυναμίας, που μπορεί στις επόμενες συνεδριάσεις να οδηγήσει το δείκτη πλησίον της σαθρής ζώνης στήριξης των 625 με 610 μονάδων έχοντας όμως ως πρωταρχικό στόχο τη καθοδική επαφή με το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό διαγραμματικό σκηνικό έχει προστεθεί και η επικίνδυνη εικόνα των κατευθυντήριων παγκόσμιων δεικτών με τους περισσότερους από αυτούς να παρουσιάζουν καθοδικούς σχηματισμούς τόσο μέσα από βαρυσήμαντους κινητούς μέσους όρους  (Death Cross) όσο και από patterns Head & Shoulders όπου η neckline έχει διασπαστεί ή βρίσκεται υπό πτωτική διερεύνηση. Στοιχεία, που στατιστικώς αποτελούν  τη θρυαλλίδα για την απαρχή ενός bear market.


Όσον αφορά το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης   FTSE 25 η άρνηση διακράτησης  στις προηγούμενες συνεδριάσεις του επιπέδου των 1700 μονάδων έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα για μια κατηφορική πορεία προς το σημαίνων επίπεδο βραχυχρόνιας τάσης των 1650 μονάδων. Εκεί η επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση της θα θέσει γρήγορα ως επόμενο στόχο την περιοχή στήριξης των 1610 με 1600 μονάδων. Επιβεβαίωση για την έναρξη μιας νέας πτωτικής κίνησης μπορούμε να πάρουμε και από το δείκτη Σχετικής Δύναμης  (RSI) με τη καθοδική διάτρηση της υπάρχουσας γραμμής τάσης.

Image result for aenaon markets :

Από τις επιμέρους δεικτοβαρείς μετοχές: ο ΟΤΕ 

δείχνει να τα βρίσκει σκούρα με την ισχυρή περιοχή αντίστασης των 11 με 11,10 ευρώ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα pullback προς το επίπεδο των 10,64 με 10,52 ευρώ, η Coca Cola HBC

έχει να αντιμετωπίσει την ανυπέρβλητη αντίσταση της H&S neckline στα 27,90 με 28 ευρώ,

η Alpha Bank προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τη ζώνη στήριξης των 1,22 με 1,18 ευρώ για να  διατηρήσει ανοιχτό το παράθυρο ανοδικής κίνησης προς τα 1,37 με 1,40,

ενώ τέλος η  Motor Oil

ναι μεν αναπνέει εδώ και πολλές συνεδριάσεις πάνω από το επίπεδο των 20 με 19,82 ευρώ κάνοντας διερευνητικές κινήσεις προς την ισχυρή αντίσταση των 21,80 ευρώ αλλά δίχως ανοδικό αποτέλεσμα. Πάντως διαγραμματικά και οι τέσσερις μετοχικοί τίτλοι, που ρυθμίζουν σχεδόν το 40% του Γενικού Δείκτη έχουν αυξημένα περιθώρια καθόδου.

Απόστολος Μάνθος

Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter @ManthosChartist

  • Ευριπίδου  9
  • 6ος Όροφος
  • 105 61  Αθήνα
  • Τηλ:  (+30) 210 6829898 

 http://www.aenaonmarkets.com


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

  • Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

 

Print Friendly, PDF & Email