
Επιστροφή στην πτωτική πορεία έκανε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή ανοδική ανάπαυλα, καθώς δεν κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που άρχισαν από τις δεικτοβαρείς μετοχές του και επεκτάθηκαν σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.
Οι πωλητές επικράτησαν κατα κράτος και ελάχιστες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης απέδρασαν με θετικό πρόσημο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να οπισθοχωρήσει ξανά στην κρίσιμη «ζώνη» των 2.000 μονάδων.
Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι περισσότερες τράπεζες, ενώ πιέσεις δέχθηκε η Quest μετά την απόφαση της GLS να μην ενεργοποιήσει το call option για το 80% της ACS (είχε αποκτήσει πέρυσι το 20%).
Από την άλλη πλευρά, νέες κορυφές κατέκτησαν η ΔΕΗ (ρεκόρ 16ετίας – Νοέμβριος 2009), η Viohalco (ιστορικό υψηλό) και η Cenergy (ιστορικό υψηλό), με μικρά κέρδη.
Εκτη μέρα ανόδου για τον ΟΤΕ με ώθηση από τη Morgan Stanley, η οποία ξεκινά εκ νέου την κάλυψη με σύσταση «overweight» (υπεραπόδοση) και τιμή στόχο 20 ευρώ.
Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στη Unibios, η οποία δείχνει να ωφελείται από το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στο +3,2% και τα 3,16 ευρώ (υψηλό 14 ετών).
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες -1% στις 2.005 μονάδες, έχοντας υψηλό τις 2.030,26 μονάδες και χαμηλό τις 2.002,46 μονάδες.
Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 195 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 32,3 εκατ. τεμάχια
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,02% στις 5.057,64 μονάδες, ενώ στο -0,94% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.800,90 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε στο -1,57% και τις 2.260 μονάδες, εν αναμονή των κρίσιμων αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.
Η Εθνική έκλεισε στα 12,68 ευρώ, με πτώση -2,01%
Η Alpha Bank έκλεισε στα 3,4750 ευρώ, με πτώση -0,29%
Η Πειραιώς έκλεισε στα 6,8280 ευρώ, με πτώση -2,18%
Η Eurobank έκλεισε στα 3,3430 ευρώ, με πτώση -1,88%
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε στα 8,10 ευρώ, με πτώση -0,98%
Η Crediabank έκλεισε στα 1,4620 ευρώ, με πτώση -2,79%
Η Optima έκλεισε στα 7,95 ευρώ, με πτώση -0,87%
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,95 ευρώ, με άνοδο +0,34%
Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,02% και 5.057 μονάδες), η μετοχή της Cenergy συνέχισε την αναρρίχηση στα ιστορικά υψηλά, καθώς διευρύνθηκε στο +1,27% και τα 14,38 ευρώ. Νέα άνοδο στο +0,8% και τα 15,2 ευρώ κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ η τιμή της Viohalco έκλεισε στο +1,3% και τα 8,4 ευρώ, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ. Την 6η σερί θετική συνεδρίαση συμπλήρωσε η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία «έπαιξε» στο +0,68% και τα 16,5 ευρώ. Στον αντίποδα, η τιμή της ΕΥΔΑΠ, παρά το ενδοσυνεδριακό ράλι, υποχώρησε στο -1,9% και τα 6,94 ευρώ, καθώς ούτε αυτή τη φορά υπήρξαν ανακοινώσεις για αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Οι μετοχές των Motor Oil, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean Airlines και Titan Cement απώλεσαν από -1% έως -2%. Ο τίτλος της Metlen, παρά τις διαδοχικές αγορές μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο (απέκτησε 80.000 τεμάχια στις 27 και 28 Οκτωβρίου), οπισθοχώρησε στο -0,9% και τα 42,6 ευρώ. Κατά -1,9% μειώθηκε και η τιμή του ΟΠΑΠ, η οποία γύρισε στα 18,1 ευρώ.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (-0,94% και 2.800 μονάδες), η μετοχή της Quest Συμμετοχών ξεχώρισε αρνητικά στο -3,1% και τα 7,14 ευρώ. Πτώση στο -0,79% και τα 6,24 ευρώ εμφάνισε η τιμή της ΕΧΑΕ,. H μετοχή του ΟΛΠ περιορίστηκε στο -1,1% και τα 43,3 ευρώ. Η διοίκηση είδε την καθαρή κερδοφορία του 9μήνου να διαμορφώνεται στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 70,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2024 (+8,3%). Ελλάκτωρ, Alumil, Profle, Intracom, Ideal, Fourlis και Dimand έκλεισαν χαμηλότερα κατά τουλάχιστον -1%. Η τιμή της Παπουτσάνη, παράλληλα, έμεινε σταθερή στα 3,00 ευρώ, καθώς το 9μηνο του 2025 έφερε τζίρο 61 εκατ. ευρώ (+23%) και καθαρά κέρδη 4,8 εκατ. ευρώ (+22%).
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Δείκτης Τιμών Εναλλακτικής Αγοράς (19.012,3300 -0,68%)
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Συνολικά 74 μετοχές κινήθηκαν καθοδικά, 34 μετοχές σημείωσαν άνοδο, ενώ 19 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμάνθηκε στα 137,4 δισ. ευρώ.
* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


