H απούσα “Δημόσια Τάξη” κι ο Πέτρος Κόκκαλης

Η ανικανότητα της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτικών είναι δεδομένη. Πρόκειται κυρίως για ανεπάγγελτα ανθρωπάκια, με μάταιη δόξα ή ισχυρούς προγόνους που κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να κάτσουν σε μια υπουργική καρέκλα ακόμη και για ένα εξάμηνο. Δυστυχώς αυτούς είχαμε γιατί αυτούς επιλέξαμε! Για κάποιο λόγο, μας άξιζαν οι χειρότεροι.

Απέτυχαν παντού. Διέλυσαν την οικονομία, την υγεία, την Εθνική Άμυνα με κίνητρα που γίνονται εύκολα αντιληπτά. Γιατί όμως απέτυχαν και στον τομέα της Δημόσιας Τάξης ;Τι έχουν να κερδίσουν από αυτό; Γιατί μετά από τόσες δεκαετίες συνεχίζουν να ανέχονται αναμενόμενες πορείες βίας, εμπρησμούς, βομβαρδισμούς κ.ο.κ.;

Αυτοί που κάθε χρόνο οργανώνουν και προκαλούν τα επεισόδια είναι λίγοι. Δεν έχουν ισχυρή δύναμη ψήφου. Άρα η καραμέλα του πολιτικού κόστος δεν μπορεί να “φαγωθεί” στην προκειμένη περίπτωση. Το αντίθετο μάλιστα. Τα υγιή στρώματα της κοινωνίας που εξοργίζονται κάθε φορά που παρακολουθούν τη διάλυση της Αθήνα έχουν σαφώς περισσότερες ψήφους τις οποίες θα έδιναν πολύ ευκολότερα στα αστικά κόμματα αν έβαζαν ένα τέλος στη γάγγραινα των τελευταίων 40 ετών;

Επίσης οι “επαναστάτες” δεν έχουν λεφτά. Φαντάζομαι δηλαδή ότι δεν λαδώνουν τον εκάστοτε υπουργό Δημοσίας Τάξης για να τους αφήσει να τα σπάσουν! Άρα, γεννάται το εξής προφανές ερώτημα: Γιατί τους αφήνουν; Η απάντηση εύκολη : Ο επικίνδυνος συνδυασμός πολιτικής αναποφασιστικότητας και προσωπικών- εγγενών  αγκυλώσεων ( ανικανότητας, αχρηστίας, βλακείας, κ.λ.π.) εμποδίζει το κατασταλτικό έργο της αστυνομίας.

Είσαι υπουργός. Γνωρίζεις από πριν ότι θα σου κάψουν την πόλη! Σταμάτα να βαυκαλίζεσαι προς στιγμή με τα ισραηλινά drones… Τι να τα κάνεις; Οι ίδιοι οι αναρχικοί σου λένε να ετοιμαστείς γιατί αύριο θα διαλύσουμε το σύμπαν. Κι εσύ αντί να διατάξεις να οργανωθεί η αστυνομία έτσι ώστε να μην μπορέσουν να ξεμυτίσουν καν από τις τρύπες τους, εμφανίζεσαι με ανοιχτό γκρι κοστούμι στο αεροδρόμιο για να υποδεχτείς τον Νταβούτογλου. ( και την αβελτηρία σου να τη δεχθώ. Πολιτικός είσαι. Αλλά το στυλιστικό λάθος πάει πολύ!)

Τα καλά ΜΜΕ είχαν ενημερώσει μέρες τώρα το Πανελλήνιο για ενδεχόμενη “νύχτα της κολάσεως”. Εύκολη πρόβλεψη λόγω της επετείου Γρηγορόπουλου και της απεργίας πείνας του Ρωμανού. Φέτος μάλιστα το αναρχικό κοινό ήταν πιο αγριεμένο λόγω του απεργού… Αγανάκτησαν τα “παιδιά” γιατί η Πολιτεία δεν ακολουθεί τις εντολές τους σε ό,τι αφορά τη Σωφρονιστική πολιτική της χώρας. Αυτοί και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα του κράτους να στερήσει την ελευθερία ενός ληστή τραπεζών και τρομοκράτη αλλά όχι το δικαίωμα της στέρησης εξόδου από τις φυλακές… Κι εμείς καθόμαστε και το συζητάμε… Κάτι βγήκαν και είπαν κάποιοι τίμιοι δεξιοί. Κάποιοι άλλοι αναθάρρησαν από τη λογική τοποθέτηση του Μπουτάρη. Οι περισσότεροι όμως παρασυρθήκαμε και μπήκαμε σε σύντομες ή μακρές συζητήσεις για την ουσία του θέματος. Άλλοι , γνωστοί γόνοι βέρων αναρχοκομμουνιστών, παρασύρθηκαν λόγω της δίκαιας αγανάκτησής τους και προχώρησαν σε βαρύγδουπες γραπτές δηλώσεις όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος στη σελίδα αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη στο facebook έγραψε το εξής ( η σύνταξη και ορθογραφία του κειμένου είναι έμπνευσης του ιδίου του συγγραφέα):

petros kokkalis2

“Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, τουναντίον ξεκινά καθώς, με καθυστέρηση, τους λόγους για τη οποία είναι στης καθεμίας την κρίση, να αντικρίζει και να διαχειρίζεται η κοινότητα του Μωραΐτη το γεγονός πως δύο παιδιά ομοθρανή μας, ο νεκρός κι ο Ρωμανός, ως σύμβολα πια θα επιδρούν καταλυτικά σε μια ολόκληρη γενιά και ήδη, ορόσημα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας”

Αφού χειροκροτήσω τη σαφή γραφή, τη φεμινιστική πινελιά ( βλ. “στης καθεμιάς”) και το πλούσιο – εξωγήινο- λεξιλόγιο ( βλ. “ομοθρανή”), του Πέτρου Κόκκαλη, θέλω να πω χαμηλόφωνα το εξής:

Ο κακομοίρης… δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιους στοχεύουν αυτοί που έχουν ως σύμβολα τα δυο παιδιά…

Με αγάπη

Ο Είρων