Γυναικείες “τσαχπινιές” πολυεθνικής ασφαλιστικής από τη χώρα της τουλίπας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ασφαλιστικής πιάτσας στο α΄ τρίμηνο του 2019, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία με… άρωμα γυναίκας στη διοίκηση της, επέστρεψε σε μεγάλη τράπεζα έκτακτη καταβολή 50 εκατ.  ευρώ από ομαδικό συμβόλαιο.

Αυτό εγγράφηκε ως ασφάλιστρο. Ως εδώ, ουδέν μεμπτόν.

Όμως την επόμενη, κυριολεκτικά, ημέρα η μεγάλη αυτή τράπεζα εξαγόρασε τα 50 εκατ. ευρώ και με το προιόν εξαγοράς πλήρωσε στελέχη, ως ποσά για πρόγραμμα εθελουσίας ή ως bonus.

Με το τέχνασμα αυτό η ασφαλιστική εταιρία εμφάνισε πλασματικά επιπλέον 50 εκατ. ευρώ τζίρο για το α τρίμηνο και αύξηση παραγωγής 30%, αλλά χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει κερδοφορία, και το σημαντικότερο να υπάρχει στην κεφαλαιακή επάρκεια 50% αντί 100%.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και είναι πολλά.

Το ελληνικό δημόσιο για άλλη μια φορά έχει χάσει τεράστια έσοδα αφού τίθεται θέμα φοροδιαφυγής.  Το ΣΔΟΕ είναι ενήμερο;

Είναι ενήμεροι στα τμήματα Οικονομικών και Δεοντολογίας της μεγάλης αυτής τράπεζας για την κίνηση αυτή;

Οι μέτοχοι της  τράπεζας γνωρίζουν τον τρόπο που δόθηκαν τα χρήματα; Συμφωνούν;

Η “μαμά” εταιρία της ασφαλιστικής γνωρίζει τον τρόπο που η επικεφαλής της στην Ελλάδα  προσπαθεί πλασματικά να εμφανίσει αυξημένη παραγωγή  πιθανώς ικανοποιώντας προσωπικές της φιλοδοξίες για την επόμενη ημέρα ή ακόμα και την επίτευξη στόχων που θα αποφέρουν bonus απόδοσης;

Τέλος επιτρέπεται αυτός ο μεγάλος τραπεζικός όμιλος να καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές για να πάρουν περισσότερα «καθαρά» τα στελέχη του;

Είναι νόμιμο;Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιληφθεί και θα αντιμετωπίσει δραστικά τέτοιες τακτικές που αλλοιώνουν και παραποιούν τα αποτελέσματα και την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά κυρίως πλήττουν το δημόσιο συμφέρον με το τρικ αποφυγής της φορολογίας.

Print Friendly, PDF & Email