Γιώτα Γιάννα: Οταν οι τράπερ ήταν ακόμα σπερματοζωάρια… (Παύλος Στράνας)

 • ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΡ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ, ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ…

Είπα και εγώ να δω ποια μουσική, και ποια τραγούδια ακούει η νεολαία, τα δεκατετράχρονα, δεκαπεντάχρονα, αυτά που σε λίγα χρόνια, θα μας παρουσιαστούν σαν το νέο που θα σώσει την ανθρωπότητα, αντικαθιστώντας το σημερινό παλιό, που έχει πια γίνει σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 • Είναι βέβαια το σημερινό παλιό, που έδινε Πανελλήνιες για να γίνει επιστήμονας σε ειδικότητες, που είτε διορίζονταν αμέσως, είτε γίνονταν στρατιωτικοί, αστυνόμοι κλπ., είτε η δουλειά τους είχε …φακελάκια, έτσι οι σημερινοί παλιοί είχανε φτάσει στο σημείο, να χρειάζονται περισσότερα μόρια για να γίνουν δάσκαλοι ή υπαξιωματικοί, από να γίνουν Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Νομικοί, Φιλόλογοι, βλέπεις αυτές οι ειδικότητες δεν διορίζονταν.

Το αν αγαπούσαν τα παιδιά, αν αγαπούσαν την διδασκαλία, αν αγαπούσαν την στολή, ή τον στρατιωτικό τρόπο ζωής, έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται γι αυτά;
Κάπως έτσι γέμισε ψυχικά νοσήματα η κοινωνία, μια κοινωνία που έκανε αυτό που έπρεπε για να κερδίσει χρήματα, αλλά όχι αυτό που έπρεπε, για να είναι ευτυχισμένη.

 • Και κάπως έτσι, η δυστυχισμένη ζωή των δασκάλων ή των γονέων καθρεφτίστηκε στα παιδιά, που βλέπανε πως κανένας δεν χαμογελούσε, και όλοι ήταν θυμωμένοι με όλα, δηλαδή ….αυτό που προσφέρουν στα παιδιά τους σήμερα οι τράπερ.
  Βρισιές και θυμό.

Όλη η παιδική και εφηβική ζωή των σημερινών παλιών, έχει αναλωθεί, σε διάβασμα για να μπούνε σε ειδικότητα που βγάζει πολύ χρήμα, και ενασχόληση με δραστηριότητες που η χοντρή μαμά, είχε απωθημένο, όπως ρυθμική γυμναστική, τένις, και τάε κβο ντο, δραστηριότητες που τις σιχαίνονταν.

 • Αν σας ρωτήσω πείτε μου ένα τραγούδι της δεκαετίας 1990-2000 η 2000-2010, δύσκολα θα θυμηθείτε, αναλώσιμα όλα, διασκεδάζετε όμως τις μεταμεσονύχτιες ώρες με τα τραγούδια του 1960, και του 1970, τότε που εμείς οι πιο παλιοί από τους παλιούς, «γεννήσαμε» Μάνο, Μίκη, Σταύρο, Γιάννη, και Μπήτλς,και Ντορς και Πρίσλευ, και Ρολλινγκ Στοουνς. Δεν είναι μυθολογία αυτά. Οι παλιοί …των παλιών τα γεννήσαμε.

Και φτάσαμε σήμερα από την πολιτιστική υπερδραστηριότητα, να ακούμε στα πάρκα τα εγγόνια μας, να προσφωνούν το ένα το άλλο, μόνο με ένα όνομα, «ρε μαλάκα».
Αγορια κορίτσια το ίδιο.

 • Η Γιώτα, Γιάννα είναι σήμερα στα 94, μια ζωή εκτός συστήματος, μια ταλεντάρα μουσική, που όλοι οι τράπερ της Οικουμένης, δεν αξίζουν ούτε μία τρίχα …από τα μαλλιά της.
  Οι σημερινοί όμως νέοι μας, οι μικροί, αυτοί που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα σε δέκα είκοσι χρόνια, ούτε την ξέρουν ούτε την ακούνε, και τι ακούνε;

Ακούνε απαγγελίες του φίδια, και του μύδια, που χτύπησε εκατό τατουάζ, και όλες τις βρισιές του δρόμου τις ξεστομίζει δήθεν τραγουδιστά, και τα κοριτσάκια και τα αγοράκια, τρελαίνονται ν ακούνε, ότι μακακία κατέβει στο μυαλό του κάθε βαρεμένου άμουσου, με τους δεκαπέντε μπράβους, που χτυπάει το σύστημα, μέσα από κότερα, από οικόπεδα, από Πόρσε και Φερράρι, απολαμβάνοντας όλα τα καλά του συστήματος που καταγγέλλει.

 • Οι γονείς, με τα ψυχολογικά τους, γιατί δεν έγιναν πλούσιοι ακόμα, όπως θα ήταν το …σωστό για την αξία τους, ο μπαμπάς που νομίζει ότι πηδώντας μία μικρούλα μετανάστρια γίνεται …άντρας, και η μαμά που φτιάχνοντας το μαλλί της, ίδιο με της Σακίρας, ονειρεύεται τον Πικέ στο κρεβάτι της, δεν …προκάνουν να ελέγξουν τα παρκαρισμένα παιδιά τι ακούνε και τι πιστεύουν.

Ας απευθυνθούμε λοιπόν εμείς, οι παλιοί σ αυτά τα παιδιά, και ας τα προτρέψουμε ν ακούσουν την ερμηνεία της Γιώτας στον Άμλετ της Σελήνης, και μετά….

 • Συγγνώμη ανοησίες λέω, σε κάθε στίχο του τραγουδιού, τα κακόμοιρα θα έχουν εφτά άγνωστες λέξεις, τι να καταλάβουν, δεν έκαναν ποτέ Αρχαία στο σχολείο, όταν …κάποιος εγκληματίας αφαιρούσε την διδασκαλία των Αρχαίων από τα σχολεία, δεν φανταζόταν το μεγάλο κακό που έκανε;

Κυριακή σήμερα, τα πιάσαμε όλα μαζί.

 • Ας ελπίσουμε σε μία καλή χρηματιστηριακή μέρα αύριο, απολαμβάνοντας μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Παύλος Στράνας

ΥΓ: Η γυναίκα ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ολόκληρη, δεν “διεκπεραιώνει”.

Είναι 90+, τρέμει και όμως γονατίζει για να παρουσιάσει το τραγούδι όπως το νιώθει.

Όλοι λίγο ζηλεύουν, σκεπτόμενοι αν θα φτάσουν αυτή την ηλικία και αν σε αυτή την ηλικία έχουν έστω το 50% από την ενέργεια αυτής της καλλιτέχνιδας.

Όποιος θέλει να συνειδητοποιήσει τι εστί “καλλιτέχνης”, αρκεί να δει αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=_xfT-0o1_1k