Γίνεται τρελή μάχη εκεί στις Βρυξέλλες με την δύστυχη Ιταλία και την αδίστακτη Γερμανία

Γίνεται τρελή μάχη κάτω από την μύτη μας εκεί στις Βρυξέλλες με την δύστυχη Ιταλία και την αδίστακτη Γερμανία.

Αν δεχτεί η Ιταλία να ενταχθεί στην πιστωτική γραμμή (ECCL) του ESM, που ονειρεύονταν από παλιά να τη χώσει η Γερμανία λόγω και τεράστιας έκθεσης της σε κάθε είδους Ιταλικού χρέους, τέλειωσε ως ανεξάρτητη χώρα.

Οπου ECCL, το κράτος μέλος αναλαμβάνει την υποχρέωση να εφαρμόσει μια σειρά διορθωτικών μέτρων (αύξηση των φόρων, περικοπές των δημόσιων δαπανών κ.λπ.), προκειμένου να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα του χρέους που έχει συνάψει με τον ίδιο τον ΕSM, ήτοι ένα βαρύγδουπο & επιβλητικό πρόγραμμα λιτότητας, η αλλιώς μνημόνιο.

  • Καθότι με το νέο QE 750 δισ. ευρώ που θα διαθέσει η ΕΚΤ ως το τέλος του έτους μέσω του “Pandemic Emergency Purchase Program”, θα μπορούσε να αγοράσει έως 150 δις νέο Ιταλικό χρέος, ενώ διαθέτει άλλα 400 δισεκατομμύρια στο χαρτοφυλάκιό της & μάλιστα χωρίς μνημονιακούς όρους.

Χώρια το Target 2 όπου το μεγαλύτερο “άνοιγμα” στο σύστημα πληρωμών (400 δις περίπου) το έχει η Ιταλία κυρίως προς τη Γερμανία. Η Γερμανία παθαίνει υστερία μόνο που το σκέφτεται όλο αυτό χωρίς γύψο. Ο κορωνοιός της έκατσε μια χαρά για λόγο.

Αν καταπιεί αυτό το δόλωμα η Ιταλία, θα είναι άξια της μοίρας της & οι πολιτικοί της δολοφόνοι. Η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει ποτέ από εκεί κι αν ποτέ βγει, δεν θα της έχει μείνει ούτε μαχαιροπήρουνο Ιταλικό.

  • Για τον ίδιο λόγο, δεν πρέπει να ξεφύγει ούτε η Ελλάδα, όσο κι αν διαμαρτυρόμαστε για την ανεπάρκεια του ταλαίπωρου συστήματος υγείας μας. Τα απόνερα των μέτρων φοβάμαι ότι είναι εκείνα που πιθανόν θα μας ξαναφορέσουν τα μνημονιακά φέσια.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
K.Π