Γιατί βρέχει αρχηγούς στο Κινάλ;

Γιατί βρέχει αρχηγούς στο Κινάλ;

Του Γ. Λακόπουλου

Ο Σταμάτης Μαλέλης λέει «δεν αρέσουμε».  Μεταξύ μας, αν τους πάρεις έναν- έναν, βουνό  το δίκιο του. Ο Γερουλάνος λέει ότι δεν ξέρει κανένα Κινάλ. ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί. Και η Φώφη Γεννηματά, που είχε το ΠΑΣΟΚ, το έκανε  «Δημοκρατική Συμπαράταξη- μετά ΙΧ Κινάλ -αλλά με ΑΦΜ-  και τώρα το θέλει Κινάλ, αλλά με ολίγον ΠΑΣΟΚ μέσα.

Η πλάκα είναι ότι βρέθηκαν νοήμονες άνθρωποι που ψήφισαν αυτό το κόμμα το οποίο ούτε στο όνομά του δεν μπορεί να καταλήξει. Τώρα ένας – ένας  κλείνουν το μάτι ότι δεν θέλουν τη Φώφη.

Ο Ανδρουλάκης δεν την ήθελε από πριν, αλλά δεν τον άφηνε… η ίδια να το πει. Ο Γερουλάνος λέει ότι «εγώ από την αρχή ΠΑΣΟΚ ήμουν», αλλά κανείς δεν του εξηγεί ότι η αρχή ήταν το 1974. Και στα ξεκούδουνα  ο Νίκος Παπανδρέου προβάλλει ότι έχει κληρονομικό δικαίωμα για αρχηγός και ο ίδιος.

Α, κάπου στο βάθος υπάρχει και ο Γ. Παπανδρέου που δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το ήξερε. Γιατί, παρότι το ΠΑΣΟΚ και αρχηγό το έκανε και πρωθυπουργό τον έκανε, πρώτα το κατεδάφισε δια της κηπουρικής , του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας και μετά το διέσπασε σε στυλ τι δουλειά έχω εγώ με το κόμμα του πατέρα μου, θα φτιάξω δικό μου.

Τούτων δοθέντων, τι ήθελαν αυτοί που ψήφισαν αυτό το κόμμα; Εξαρτάται. Οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές έπαθαν Μητσοτάκη κι έπιασαν στασίδι- α ρε, έρμε Ανδρέα, ποιους έκανες νοματαίους.  Άλλοι την είδαν Άδωνις και ήθελαν απλώς να φύγει ο Τσίπρας. Και κάποιοι νόμιζαν οι έρμοι ότι αυτό το κόμμα έχει σχέση με αυτό που ψήφιζαν παλιά και παρότι ξέρουν τι εστί Φώφη, τόριξαν με βαριά καρδιά. Στη μνήμη του Μεγάλου που έλεγε κι ο μακαρίτης Παναγιωτακόπουλος.

Απογοητεύτηκαν όλοι. Ο Μητσοτάκης πήρε μόνο τον Χρυσοχοΐδη και το γκρουπ Βενιζέλου. Ο Τσίπρας δεν έφυγε και τόσο πολύ. Και η Φώφη κάνει τη ζόρικη και τραβάνε όλοι τα μαλλιά τους.

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Ο Παπανδρέου Νο 2 θέλει να γίνει και κληρονόμος Νο 2. Ο Γερουλάνος μάλλον την ώρα του περνάει, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος για να νομίζει ότι θα τον πάρουν για σοσιαλιστή και θα τον ψηφίσουν. Ο Ανδρουλάκης  θα ρωτήσει και θα μας πει. Τρεις δελφίνοι σε ένα κόμμα που σε λίγο δεν θα υπάρχει είναι πολλοί.

Αν δώσουμε λίγη προσοχή θα διακρίνουμε ότι όλη η φασαρία έχει σπόνσορα: Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σχέδιο να διαλύσει τον Τσίπρα με τη Φώφη δεν βγήκε. Και αργά ή γρήγορα θα τον βρει μπροστά του. Χρειάζεται επειγόντως κάτι στο μαλακό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πάρει ο Τσίπρας όσους δεν μπόρεσε να εξαγοράσει ο ίδιος.

Το απέναντι μαγαζί είναι μεγαλύτερο. Αν τους μαζέψει όλους ο Τσίπρας, τον παίρνει φαλάγγι. Γι’ αυτό πρέπει να κάνει στην άκρη η Φώφη και να αναλάβει άλλος «κόφτης».

Ένας καινούργιος Σταύρος, ανάχωμα στον Τσίπρα. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλά οι Συριζαίοι είναι απασχολημένοι να πείσουν ότι είναι Αριστερά και τίποτε άλλο. Αριστερά μπαίνοντας ή βγαίνοντας;