Γιατί στην ΔΕΘ το μεγαλύτερο περίπτερο έχει ο στρατός;

Γιατί στην ΔΕΘ το μεγαλύτερο περίπτερο έχει ο στρατός;

Η ΔΕΘ υπάρχει για να προβάλλει τα αγαθά που παράγονται και τις υπηρεσίες πού προσφέρονται από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, είναι δηλαδή ένα βήμα εξωστρέφειας της οικονομίας.

Δυστυχώς από το 1990 πού έπαψε να έχει το εκθεσιακό μονοπώλιο η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη με ευρωπαϊκή οδηγία και ανάλογο ελληνικό νόμο, η εκθεσιακή δραστηριότητα μετακινήθηκε στην Αττική, όπου σήμερα πραγματοποιείται το 80% της εκθεσιακής δραστηριότητας της χώρας.

Έτσι σταδιακά το κενό άρχισε να καλύπτεται από την παρουσία των υπουργείων, των δήμων και περιφερειών και των επιμελητηρίων, δηλαδή το κράτος.

Μάλιστα από το 2006 ξεκίνησε και η εμφάνιση τραγουδιστών και συγκροτημάτων τα βράδια για να αυξάνεται η επισκεψιμότητα πλασματικά.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκαν τα βραδινά μπουζούκια και εμφανίστηκαν όλα τα υπουργεία.

Μάλιστα από την κυβέρνηση της Αριστεράς δημιουργήθηκε μεγάλο περίπτερο του στρατού με επιχειρησιακές επιδείξεις και ανάλογες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως και περίπτερου του ΟΔΗΧ, του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους.

Τι σχέση έχουν αυτά με την οικονομία και την εξωστρέφεια;

Δυστυχώς, η ΔΕΘ δεν προχώρησε από το 2000, πού έγινε η πρώτη και τελευταία προσπάθεια στην συνεργασία με διεθνή εκθεσιακό οίκο, όπως όλες οι σοβαρές εκθέσεις στον κόσμο, και παρέμεινε ένα συρρικνωμένο κρατικό μόρφωμα δημοσίων σχέσεων και χθες ο Πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων δεν είπε κουβέντα για το θέμα αυτό.

Έτσι και φέτος τα νούμερα της συμμετοχής των επιχειρήσεων και των επισκεπτών θα είναι πλασματικά, αφού η συμμετοχή των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν θα ξεπεράσει το 20% και οι μισοί και πλέον επισκέπτες πηγαίνουν το βράδυ, όταν κλείνουν τα περίπτερα, για να δουν και να ακούσουν τους τραγουδιστές και τα μουσικά συγκροτήματα.

Όσο για το σχέδιο κατασκευής νέας έκθεσης στον ίδιο χώρο με ιδιωτική χρηματοδότηση, είναι το απόλυτο λάθος για την προοπτική της ΔΕΘ, το κέντρο της πόλης και την δυτική Θεσσαλονίκη, όπου από το 2000 έχει σχεδιαστεί να μετεγκατασταθει η έκθεση.

Αυτά για την ουσία και όχι για την πληρωμένη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις κρατικών και τοπικών παραγόντων, πού κοροϊδεύουν την πόλη και τους ανθρώπους της.

η εικόνα προφίλ του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

TOY ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ (Fb)